Yassıada İsmi Resmen Değişti

İçişleri Bakanlığı'nın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan "Yer adlarının değiştirilmesine dair" Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri bakanı Muammer Güler'in imzasını taşıyan 3'lü kararnamede, "İstanbul İli Adalar İlçesi sı

Yassıada İsmi Resmen Değişti

İçişleri Bakanlığı'nın bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan "Yer adlarının değiştirilmesine dair" Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri bakanı Muammer Güler'in imzasını taşıyan 3'lü kararnamede, "İstanbul İli Adalar İlçesi sınırları içerisinde bulunan Yassıada'nın isminin "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" olarak değiştirilmesi, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 2 nci maddesinin (B) ve (D) bentlerine göre uygun görülmüştür" denildi.

"DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI" OLARAK DEĞİŞTİ

Bu arada, Yassıada Yargılamaları, 27 Mayıs 1960 Darbesi'nden sonra iktidardan uzaklaştırılan Demokrat Parti yönetiminin, darbeyi gerçekleştiren cunta tarafından Yassıada'da kurulan özel bir mahkemede yargılandığı davalar dizisini kapsıyor. Yassıada'daki yargılamalar sonucunda Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ile Hasan Polatkan İmralı Adasında idam edildiler.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem