Yaşlı ve hasta tutuklulara müjde!

Abdullah Gül, Prof. Fatih Hilmioğlu da dahil olmak üzere yaşlı ve hasta tutuklularla ilgili üzerine düşeni yapmak için dosyaların bir an önce önüne gelmesini istediğini söyledi. Gül, şöyle konuştu; "Hızlandırılması ile ilgili talimatlarım oldu. TUTUKLU HA

Yaşlı ve hasta tutuklulara müjde!
Abdullah Gül, Prof. Fatih Hilmioğlu da dahil olmak üzere yaşlı ve hasta tutuklularla ilgili üzerine düşeni yapmak için dosyaların bir an önce önüne gelmesini istediğini söyledi. Gül, şöyle konuştu; "Hızlandırılması ile ilgili talimatlarım oldu.
 
TUTUKLU HASTALAR İÇİN DOSYA BEKLİYORUM
 
İktidar ile muhalefetin bir sorunu çözmesini görmek istedim.  Başta eski rektör Fatih Hilmioğlu olmak üzere diğer tutuklularla ilgili benim yetkim belli bir prosedürden sonra devreye girebiliyorum. Yaşlı ve hasta tutukulularla ilgili dosyaların önüne gelmesini istiyorum.''
 
"YASA ÇIKARSA NE YAPACAĞIMI GÖRECEKSİNİZ"
 
 Abdullah Gül, HSYK düzenlemesi hakkında da, "Geçen haftaki çabalarımı biliyorsunuz ben bir anayasa değişikliğinin gerçekleşmesi için uğraştım. Buradaki esas amaç yargı çerçevesinde tartıştığımız bir konunun anayasa ile halledilmesi değil aynı zamanda iktidar ve muhalefetin işbirliği ile bir sıkıntının halledilmesi olacaktı. Maalesef gerçekleşmedi. Tasanın nasıl çıkacağına bakmak lazım. Genel Kurul'da değiştirilebilecek şeyler olabilir. Önce bir çıksın bakalım. Önce bir yasa çıksın o zaman ne yapacağımı görürsünüz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem