Yaşlı kadını uyanık vatandaş kurtardı

Olay saat 12.30 sıralarında Emin Ali Paşa Caddesi üzerinde yaşandı. İddialara göre Semahat Ener (75) isimli kadına telefonla ulaşan dolandırıcılar önce bankadaki hesabından para çekmesini sağladı. Daha sonra parayı bankanın yakınındaki bir çöp kutusuna bı

Yaşlı kadını uyanık vatandaş kurtardı

Olay saat 12.30 sıralarında Emin Ali Paşa Caddesi üzerinde yaşandı. İddialara göre Semahat Ener (75) isimli kadına telefonla ulaşan dolandırıcılar önce bankadaki hesabından para çekmesini sağladı. Daha sonra parayı bankanın yakınındaki bir çöp kutusuna bırakmasını isteyen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler yaşlı kadını da takibe aldı. Bu sırada Semahat Ener'in parayı çöp bidonuna doğru götürdüğünü gören başka bir kadın durumu fark ederek hemen polise haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri çöp bidonunun başında bekleyen Ener'in elindeki paraya el koydu.

Kimliği belirsiz kişilerin kendisini dolandırmak üzere olduğunu polis ekiplerinden öğrenen Semahat Ener, "Paramı çöp kutusuna bırakıyordum. O sıra sarı gözlüklü bir kadın gördü. Teyzeciğim seni kandırıyorlar sakın paranı bırakma dedi. Ben de bırakmadım. Param çantamda şimdi." dedi.

Semahat Ener, ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayı gören bir vatandaş ise, "Yaşlı teyzeyi telefonla arayıp kandırmışlar. Bankadan parasını çekmiş çöp kutusuna götürürken biri görmüş. Kadını uyarmışlar. Sonra buraya polisler geldi. Parayı alıp götürdüler." diye konuştu. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bu arada dün Üsküdar'da başka bir kadının da dolandırıcıların tuzağına düştüğü öğrenildi. Altunizade, Sırma Perde Sokak'ta yaşanan olay şöyle gelişt; Dolandırıcıların telefonla konuştukları ev hanımı eşinden habersiz bankaya gitti. Hesabından çektiği 50 bin lirayla altın alan talihsiz kadın çantaya koyduktan sonra dolandırıcılardan telefon bekledi. Zanlıların uzaktan yönlendirdiği kadın altınların içinde olduğu çantayı çöp kutusunun altına bıraktı. Altınları alan dolandırıcılar kayıplara karıştı. Dakikalar sonra dolandırıldığını anlayan şahıs polise başvurdu.

Geçtiğimiz günlerde ünlü diyetisyen Prof. Dr. Canan Karatay da aynı yöntemle dolandırılmış ve günlerce haber konusu olmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem