Yargıtay’dan ’Ergenekon’ kararı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon Davası’nda verilen cezaların bozulmasını istedi.Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile çok sayıda sanığın yargılandığı Ergenekon davasına ilişkin tebliğnamesini tamamladı. Teb

Yargıtay’dan ’Ergenekon’ kararı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ergenekon Davası’nda verilen cezaların bozulmasını istedi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile çok sayıda sanığın yargılandığı Ergenekon davasına ilişkin tebliğnamesini tamamladı. Tebliğnamede, "yedek üyelerin müzakere sürecinde heyete katılması", "duruşmada hazır bulunan tanıkların dinlenmemesi", "bazı sanıklar yönünden iddianamede bulunmayan suçlardan mahkumiyet ve beraat hükümleri kurulması" nedeniyle cezaların bozulması istendi.

Tebliğnamede İlker Başbuğ’un "son sözü sorulmadan hüküm kurulmasının savunma hakkını kısıtladığı, bu durumun bozmayı gerektirdiği" belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler