Yargıtay'da seçim heyecanı

 Yaş haddinden 4 Mayıs'ta emekliye ayrılan Başkan Nazım Kaynak'tan boşalan 1. Başkanlık için Yargıtay'da seçim yapılıyor. Yargıtay üyeleri 1. Başkanın yanı sıra ayrıca Başkanvekilini de seçecek. Yargıtay Başkanlığı için 3 aday yarışacak. Yargıtay Başkanlı

Yargıtay'da seçim heyecanı

 

Yaş haddinden 4 Mayıs'ta emekliye ayrılan Başkan Nazım Kaynak'tan boşalan 1. Başkanlık için Yargıtay'da seçim yapılıyor. Yargıtay üyeleri 1. Başkanın yanı sıra ayrıca Başkanvekilini de seçecek. Yargıtay Başkanlığı için 3 aday yarışacak. Yargıtay Başkanlığı için 13. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Alkan, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Kemalettin Yüksel ve 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul adaylık dilekçelerini sundu. Yargıtay Başkanı seçilebilmek için üye sayısının salt çoğunluğunun oyunu almak gerekiyor.

Başkanvekilliği için ise Yargıtay 23. Hukuk Dairesi Başkanı Mahmut Bilgen ile 11. Hukuk Dairesi Üyesi Ahmet Özgan yarışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem