"Yargılamayı etkilemeye teşebbüs" soruşturması

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, kamuoyunda "casusluk" ve "dinleme" olarak bilinen soruşturmalar kapsamında, soruşturmayı yürüten savcılar ile dosyalarla ilgili mahkeme taleplerine ilişkin kararlar veren hakimler hakkında iftira içerikli yayınlar yapıldı

"Yargılamayı etkilemeye teşebbüs" soruşturması

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, kamuoyunda "casusluk" ve "dinleme" olarak bilinen soruşturmalar kapsamında, soruşturmayı yürüten savcılar ile dosyalarla ilgili mahkeme taleplerine ilişkin kararlar veren hakimler hakkında iftira içerikli yayınlar yapıldığı gerekçesiyle, "yargılamayı etkilemeye teşebbüs, iftira, hakaret ve tehdit" suçlarından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, kamuoyunda "casusluk soruşturması" ve "dinleme soruşturması" olarak bilinen soruşturmaların çeşitli aşamalarında görev alan cumhuriyet savcıları ve bu dosyalarla ilgili mahkeme taleplerine ilişkin kararlar veren bazı hakimler hakkında, bazı yazılı ve görsel medya ile sosyal paylaşım sitelerinde adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, iftira, hakaret ve tehdit suçlarını içeren çeşitli yazı ve içeriklerin bir süredir sistemli şekilde devam ettiğinin görüldüğü belirtildi.

İlgili soruşturmalar kapsamında somut deliller bulunması nedeniyle mahkeme hakimleri tarafından tutuklama kararının verildiği kaydedilen  açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014/19640 sayılı soruşturması ve gerekse 2014/20181 sayılı soruşturmasında CMK 100. Madde uyarınca güçlü somut deliller bulunması nedeniyle ilgili mahkeme hakimleri tarafından tutuklama kararları verilmesine rağmen, haksız ve mesnetsiz şekilde gerek soruşturmayı yapan gerekse kararları veren hakimler hakkında asılsız mesnetsiz ve iftira içerikli yayınlar yapılması nedeniyle bu içeriklerle ilgili bu içerikleri yazanlar ve yayınlayanlar hakkındaAdana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2014/24568 soruşturma numarasıyla adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs, iftira, hakaret, tehdit suçlarından soruşturmaya başlanmıştır. Ayrıca söz konusu kararları veren hakimlere yönelik aynı hakim için bir internet sitesinde hem 'DHKPC'li Hakim' hem de 'AK Partili Hakim" şeklinde yayınlar yapılması, hakim ve savcılara yönelen bu mesnetsiz iftiraların ve adil yargılamayı teşebbüs eylemlerinin ne kadar kasıtlı ve sistemli olduğunu göstermektedir. Yürütülen soruşturmalar  somut delillere dayanmakta olup 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu hükümlerine uygun olarak titizlikle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler