Yargıda Yumurta Anlaşmazlığı

Yargı, ‘’Yumurta’’ konusunda anlaşamadı. Devlet büyüklerinin farklı tarihlerdeki üniversite ziyaretleri sırasında çantalarında yumurta bulunan bazı öğrenciler hakkında takipsizlik kararı verilirken, bazıları için 11 yıl hapis istemli dava açıldı. Yumurta

Yargıda Yumurta Anlaşmazlığı

Yargı, ‘’Yumurta’’ konusunda anlaşamadı. Devlet büyüklerinin farklı tarihlerdeki üniversite ziyaretleri sırasında çantalarında yumurta bulunan bazı öğrenciler hakkında takipsizlik kararı verilirken, bazıları için 11 yıl hapis istemli dava açıldı. Yumurta atan bazı öğrenciler ise beraat etti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün 14 Aralık 2011’de İstanbul Üniversitesini ziyareti sırasında çantasında 3 yumurta bulunan öğrenci Yiğit Ergün hakkında 11 yıl hapis istemli dava açıldı. Çantasındaki her yumurta için 44 ay hapis cezası istenen öğrenci ‘’Polise hakaret ve mukavemet ’’ iddiasıyla yargılanıyor.

Gül’ün 5 Ocak 2012 günü Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne yaptığı ziyaret sırasında çantalarında yumurta bulunan iki öğrenci hakkında ise suç unsuru olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi. Bolu Savcılığı, Ümit Boz ve Duygu Burus adlı öğrenciler hakkındaki ‘’Polise mukavemet’’ iddiasını da geçerli bulmadı.

BERAAT EDEN DE VAR

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu da 8 Aralık 2010 tarihinde Ankara SBF’de yumurtalı saldırıya uğradı. 10 öğrenci hakkında 2-4 yıl hapis istemiyle dava açıldı.

Devlet Bakanı Egemen Bağış ise, hem Ankara hem de İzmir’de yumurtalı saldırıya uğradı. Bağış’a yumurta atan öğrenciler, 2 yıl 4 ay hapis istemiyle yargılanıyor. Mersin Üniversitesinde BDDK Başkanı Tevfik Bilgin’e yumurta atan ve yargılanan öğrenciler ise ‘’Eylemin suç teşkil etmediği’’ gerekçesiyle beraat ettiler.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem