Yargıda yoğun mesai!

İrtica İle Mücadele Eylem Planı, Balyoz Planı ve Odatv gibi çok sanıklı ve uzun süreli davaların bugün İstanbul'da duruşmaları var.Dün ikinci duruşması başlayan Odatv davasına bugün devam ediliyor. 29 sanıklı İrtica İle Mücadele Eylem Planı Davasının ise

Yargıda yoğun mesai!

İrtica İle Mücadele Eylem Planı, Balyoz Planı ve Odatv gibi çok sanıklı ve uzun süreli davaların bugün İstanbul'da duruşmaları var.

Dün ikinci duruşması başlayan Odatv davasına bugün devam ediliyor. 29 sanıklı İrtica İle Mücadele Eylem Planı Davasının ise 48. duruşması başladı. 64'ü tutuklu 143 sanığın yargılandığı Balyoz Planı Davası'nın ise ikinci duruşması başladı

ODATV DAVASI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın 3. duruşması başladı.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Şükrü Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli katıldı. Diğer tutuksuz sanık Ahmet Mümtaz İdil ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya gelmedi.

Duruşma, TRT spikerlerinin iddianameyi okumasıyla devam ediyor.

İRTİCA İLE MÜCADELE EYLEM PLANI DAVASI

Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Yeditepe Üniversitesi kurucusu Bedrettin Dalan ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 29 sanıklı ''İrtica ile Mücadele Eylem Planı'' davasının 48. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki küçük salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu sanıklar emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, korgeneraller Mehmet Eröz ve İsmail Hakkı Pekin, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu, Tuğamiral Alaettin Sevim, albaylar Sedat Özüer ve Ziya İlker Göktaş, emekli albaylar Dursun Çiçek, Fuat Selvi, Hulusi Gülbahar ve Cemal Gökçeoğlu, sivil memur Mehmet Bülent Sarıkahya, eski Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Deniz Yıldırım katıldı.

Duruşmaya, mahkeme heyeti tarafından 23 Aralık'taki oturumda 16 celse duruşmalardan men edilmesine karar verilen avukat Serdar Öztürk katılmadı.

YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanlığına atanan ve hakkında yakalama kararı bulunan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler ve Tümgeneral Mustafa Bakıcı ile kırmızı bülten ile aranan Bedrettin Dalan ise duruşmaya gelmedi.

İkinci ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklu yargılanan Hasan Atamam Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanığın da hazır bulunduğu duruşma, bu davayla birleştirilen ''İnternet Andıcı'' davasının tutuklu sanığı Tuğamiral Alaettin Sevim'in savunmasıyla devam ediyor

BALYOZ PLANI DAVASI

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen 64'ü tutuklu toplam 143 sanıklı 3. Balyoz davasının ikinci duruşması başladı.

Darbeye teşebbüs etmekle suçlanan sanıklardan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Abdullah Can Erenoğlu'nun da aralarında bulunduğu 59 tutuklu sanık ile 58 tutuksuz sanık duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Erdinç Yıldız ile Mehmet Seyfettin Alevcan ise başka davalardan tutuklu bulundukları için tutuklu sanık bölümünde yer aldılar. 5 tutuklu sanık ile 15 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.

Kimlik yoklamasının ardından bazı sanıkların avukatları, müvekkillerinin yurt dışında görevli olduğunu, mahkeme tarafından kendilerine tebligat ya da Genel Kurmay Başkanlığından bu konuda bir emir gelmediği bilgisini verdi. Yurt dışı görevinde oldukları için sanıkların mahkemeye gelebilmeleri için bazı prosedürlerin yerine getirilmesi gerektiğini belirten sanık avukatları, bu konuda mahkemenin gerekli yazışmaları yapmasını talep etti. Mahkeme Başkanı Ömer Diken ise bu sanıkların mahkemeye gelmelerinin sağlanması için gerekli yazışmaların yapıldığını belirterek aynı durumda olan sanık varsa avukatlarının aynı konu ile ilgili yazılı talepte bulunmalarını istedi.

Daha sonra da TRT spikerleri tarafından iddianamenin okunması işlemine devam edildi. Dün toplam 67 sayfa okunan iddianamede bugün "Suga Harekat Planı ile ilgili yeni deliller" başlıklı bölümden itibaren okunmaya başlandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler