Yardımlar daha tedbirli dağıtılıyor

Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden Erciş'e gönderilen yardım tır ve kamyonları, Erciş'in iki girişinde bekletiliyor. Yardımlar zırhlı araçlar eşliğinde bölgedeki 50 ayrı araçla mahalle ve köylerdeki depremzedelere güvenli bir şekilde ulaştırılıyor.E

Yardımlar daha tedbirli dağıtılıyor

Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden Erciş'e gönderilen yardım tır ve kamyonları, Erciş'in iki girişinde bekletiliyor. Yardımlar zırhlı araçlar eşliğinde bölgedeki 50 ayrı araçla mahalle ve köylerdeki depremzedelere güvenli bir şekilde ulaştırılıyor.

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani yaptığı açıklama ilçeye tırlarla ve kamyonlarla ulaştırılan yardım malzemelerinin Erciş Şeker Fabrikası alanında, tek noktada toplandığını söyledi.

Gelen malzemelerin, burada Kaymakamlığın koordinasyonunda görev yapan ekiplerce tasnif edildiğini ifade eden Fani, "Tek noktada toplanan bu yardımlar mahalle ve köy muhtarlarına teslim edilerek, kolluk kuvvetleri eşliğinde 50 ayrı araçla dağıtılıyor" dedi.

CEP TELEFONUNA GELİN ÇADIRINIZI ALIN MESAJI

Erciş'e şu ana kadar 10 bin 961 adet çadır geldiği, bu çadırların ise diğer yardım malzemelerinden daha farklı bir yöntemle dağıtıldığını anlatan Fani, şunları kaydetti:

"Çadırları sadece yine tek noktadan İlçe Jandarma Komutanlığında dağıtıyoruz. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerince bölgede yapılan hasar tespit çalışmalarında, evlerinde ağır hasar tespit edilen depremzedelerin cep telefonlarına 'gelin çadırınızı alın' mesajı gönderiliyor. Ellerindeki cep telefonu mesajlarıyla Jandarma Komutanlığına gelen vatandaşlara çadırları teslim ediliyor"

Fani, yardımların hızla bölgedeki afetzedelere ulaşması için, yardım getirmek isteyen kişi ve kuruluşlardan mutlaka önce Kaymakamlık Kriz Merkezi'nin telefonlarına bilgi vermelerini isteyerek, "Kriz Merkezi telefonlarımıza Kaymakamlığımızın internet sitesinden ulaşabilirler" diye konuştu.

YARDIM KONVOYLARINA ZIRHLI ASKERİ ARAÇLAR EŞLİK EDİYOR

Bölgeye sevk edilen yardım tırları ve kamyonları, Erciş'in Van ve Ağrı yönündeki girişlerinde Tekler ve Yukarı Akçagedik jandarma kontrol noktalarında belli bir sayıya ulaştığında, 2 zırhlı jandarma aracı eşliğinde konvoy halinde Erciş Şeker Fabrikası depolarına götürülüyor.

Yetkililer, Erciş'e günde yaklaşık 200 yardım tır ve kamyonunun ulaştığını söyledi. Bölgeye yardım getiren tır şoförlerinden Dede Altın, yağma ihtimaline karşı jandarma eşliğinde yardımları güvenli bir şekilde ulaştırdıklarını anlattı.

İstanbul Fatih Belediyesinden katalitik soba getiren bir başka tır şoförü Çetin Cengiz ise "Buraya gelirken tedirginlik yaşadım ancak jandarma ile birlikte ilçeye güvenli bir şekilde yardımları ulaştırdığımız için mutluyum" dedi.

GÜNLÜK HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

Erciş ilçe merkezinde yardım kuruluşlarının seyyar aşevleri ve çadır mutfaklar sıcak yemek vermeye devam ederken, esnaf da birer ikişer dükkanları açmaya başladı.

İlçedeki bazı manav, bakkal, kasap, temel gıda maddeleri satan dükkanlar ve fırınlar başta olmak üzere bazı iş yerlerinin bu sabah itibariyle işlerinin başına geçtiği görüldü.

İlçede satışı yapılan temel gıda maddelerinde fahiş fiyat gözlenmiyor. 5 litrelik sıvı yağlar yaklaşık 20 liradan satılırken, manav tezgahlarında domates 1,5, üzüm 2-2,5, elma ise 2 liradan satılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem