Yanlışlıkla tam 297 bin...

Antalya’da yaşayan Ahmet A., isim benzerliği nedeniyle banka hesabına İstanbul’un Tuzla ilçesinde yapılan bir kamulaştırma nedeniyle arsa bedeli olarak 297 bin lira para yatırıldığını iddia etti. Yatırılan tutarın kendisine ait olmadığını belirten muhtar

Yanlışlıkla tam 297 bin...

Antalya’da yaşayan Ahmet A., isim benzerliği nedeniyle banka hesabına İstanbul’un Tuzla ilçesinde yapılan bir kamulaştırma nedeniyle arsa bedeli olarak 297 bin lira para yatırıldığını iddia etti. Yatırılan tutarın kendisine ait olmadığını belirten muhtar adayı, paranın gerçek sahibini bulmak için 9 ay uğraştığını söyledi.

Antalya’nın Kepez ilçesi Altınova Sinan Mahallesi'nde yaşayan 47 yaşındaki Altınova Sinan Mahallesi Muhtar Adayı Ahmet A., 9 ay önce kamu bankalarından birinde bulunan hesabına ait bir tebligat aldı. Tebligatta, hesabında yüklü miktarda para bulunduğu ve paranın en kısa sürede çekilmesinin gerektiği yazıyordu. Hesabını kontrol eden Ahmet A., kendisine ait olması mümkün olmayan 297 bin lira bakiyeyi görünce şaşkınlık yaşadı. Paranın nereden geldiğini anlamak için bankayla iletişime geçen Ahmet A., İstanbul’un Tuzla ilçesinde bir kamulaştırma nedeniyle orada bulunan arsanın bedeli olarak paranın hesabına yatırıldığını öğrendi. Doğma büyüme Antalyalı olduğunu söyleyen Ahmet A., İstanbul’da arsalarının olmasının mümkün olmadığını bankaya tekrar bildirerek paranın gerçek sahibinin araştırılmasını istedi.
 
  İSİM BENZERLİĞİ
 

Bankadaki hesabına hiç dokunmadığını ve parayı çekmediğini belirten Ahmet A., "Bankadan bana tebligat geldi hesabımda 297 bin lira para olduğuna dair. 'Paranızı alabilirsiniz' dediler. Ben de tebligatı aldım ve bankaya giderek paranın benim olmadığını, bir yanlışlığın olduğunu söyledim. Sonra bankanın İstanbul Tuzla şubesinden telefon açıp parayı çekmemi istediler. Parayı çekmedim ve paranın asıl sahibini aramaya başladım. İstanbul 22. Asliye Hukuk Mahkemesinden hakimle görüştüm. Paranın bana ait olmadığını anlattım ve hakim de araştırıp döneceğini söyledi. Bir süre sonra paranın gerçekten sahibi olanlar beni aradı ve isim benzerliği nedeniyle karışıklığın olduğunu söylediler" dedi.
 
  "ŞU AN HİÇ PARAM YOK"

Yanlış yatırılan parayı 9 ay uğraştıktan sonra hesabından çekerek 17 Aralık tarihinde asıl sahibine teslim eden Ahmet A., "Parayı iade ettim. Para şu anda asıl sahibine ulaştırıldı. Zaten benimle isim benzerliği olan şahıs çok önceden vefat etmiş. Çocuklarına verdim parayı. Şu anda hesabımda hiç param yok" diye konuştu.

Sinan Mahallesi Muhtar adayı olduğunu belirten Ahmet A., 47 yaşına kadar kimsenin malına parasına dokunmadığını ve dürüstçe yaşadığını belirterek başka birinin bu kadar uğraşmayarak o parayı çoktan harcayabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem