Yahoo Google'ye mi özendi?

Bir zamanların tekeli olarak görülen Yahoo, uzun süredir bir numaraya taşımak için çabaladığı arama motorundaki güncellemeler ile Google'a benzemeye başladı. Yahoo Google aramaya özendi! Sanal alemin ilk gerçek krallarından ve hatta tekellerinden biri ola

Yahoo Google'ye mi özendi?

Bir zamanların tekeli olarak görülen Yahoo, uzun süredir bir numaraya taşımak için çabaladığı arama motorundaki güncellemeler ile Google'a benzemeye başladı. Yahoo Google aramaya özendi!

 

Sanal alemin ilk gerçek krallarından ve hatta tekellerinden biri olarak görülen Yahoo, son yıllarda bildiğiniz gibi etkinliğini yitirdi, gücünü Google gibi markalara kaptırarak arka planda kaldı. CEO Marissa Mayer'ın gelişine kadar düşüşe devam eden Yahoo, Mayer'ın akıllıca hamleleri sayesinde farklı kollarda tekrar güçlenmeye başladı, yeni atılımlar yaptı. Bunlardan bir tanesi de şirketin arama motoru oldu.

 
Yahoo bilindiği üzere son zamanlarda arama motoru için oldukça ter döküyor, Google arama motorunu ve hatta Bing'i tercih eden kullanıcıları kendisine çekmek için çabalıyor. Bunda ne derece başarılı olduğu tartışılır olsa da, şirket vazgeçmek istemiyor.
 
Pazarda Yahoo'nun Google'a özenmeye başladığı konuşulurken, ünlü marka şimdi de arama motorunda Google benzeri içerikler ile öne çıkmayı kafasına koydu.
 
Yahoo Search yeniliğe gidiyor
 
Ürünlerinde radikal değişimlere gitmesi gerektiğini bilen Yahoo, Yahoo Search mobile sürümü için yeni özellikler ekliyor. Arama sonuçlarını farklı şekillerde konumlandıran isim, şimdilik ABD ile sınırlı olmak üzere, önerilerde bulunuyor. Örneğin Seattle kentinde sushi restoranları üzerine bir arama gerçekleştiren kullanıcı, lokasyon bilgilerinin yanısıra mekan hakkındaki yorum ve eleştirileri görüyor, hatta rezervasyon dahi yaptırabiliyor.
 
Google'dan çeşitli özellikler için "esinlenen" Yahoo'nun önünde halen uzun bir yol olduğunu söylemek yanlış olmayacak gibi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem