Wikileaks yetkiliyi ifşa etti

2010 yılında ABD'nin gizli diplomatik yazışmalarını yayınlamasıyla dünya gündemine oturan Wikileaks pazar gecesi yaptığı duyuruyla ABD güvenlik ve istihbarat kurumlarıyla yakın bağlantısı bulunan Stratfor adlı stratejik araştırmalar kurumunun 5 milyona ya

Wikileaks yetkiliyi ifşa etti

2010 yılında ABD'nin gizli diplomatik yazışmalarını yayınlamasıyla dünya gündemine oturan Wikileaks pazar gecesi yaptığı duyuruyla ABD güvenlik ve istihbarat kurumlarıyla yakın bağlantısı bulunan Stratfor adlı stratejik araştırmalar kurumunun 5 milyona yakın özel e-mailini açıklayacağını duyurdu.

Bugün yayınlanan yazışmalarda Stratfor'un Bhopal's Dow Chemical Co., Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon gibi ABD'nin en büyük savunma şirketlerinin yanı sıra ABD Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir çok kurumla ilişkisi gözler önüne serilecek.

Wikileaks, Texas merkezli Stratfor'un bazı hükümetlere nasıl rüşvet verdiği, özel ve devlet bağlantılı kurumlar adına bazı bireyleri nasıl tehdit ettiğinin ortaya çıkacağını iddia etti. Wikileaks bazı uluslararası medya kuruluşlarının da Stratfor'la ilişkilerini gözler önüne sereceğini iddia etti.

Stratfor gece yarısı yaptığı kısa açıklamada, yazışmaların bir kısmının doğru olduğunu bir kısmının ise yanlış olduğunu, bu yazışmaları doğrulamak ya da yalanlamak gibi bir yola gidip müşterilerini iki kez mağdur etmeyeceklerini, Stratfor direktörü George Friedman'ın görevinin başında olduğunu ve istifa ettiği haberlerin de gerçeği yansıtmadığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem