WhatsApp’ta dolandırıcılık tuzağı

900 milyondan fazla kullanıcısıyla dünyanın en aktif çevrimiçi mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, dolandırıcıların yeni uğrak yeri olmaya başladı. Dolandırıcıların yöntemiyse şöyle: WhatsApp üyeliğinizi yenilemenizi söyleyen bir mesaj geliyor. Bu mesaj,

WhatsApp’ta dolandırıcılık tuzağı

900 milyondan fazla kullanıcısıyla dünyanın en aktif çevrimiçi mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, dolandırıcıların yeni uğrak yeri olmaya başladı.

Dolandırıcıların yöntemiyse şöyle: WhatsApp üyeliğinizi yenilemenizi söyleyen bir mesaj geliyor. Bu mesaj, aslında sahte olan, tuzak mesajı Mesaj içerisindeki bağlantı "Whatsapp.com" şeklinde görünüyor fakat dokunduğunuzda başka bir bağlantıya gidiyor. Bunun nedeniyse dolandırıcıların gerçekte sizi yönlendirmek istediği web sitesini HTML kodunda gizlemiş olması. Bağlantıya dokunduğunuzda kredi kartı bilgilerinizi girebileceğiniz sahte bir sayfa açılıyor.

Üyeliğinizi yenilemeye yönelik bir sayfa gibi görünse de bilgilerinizi gördüğünüzde üyeliğiniz yenilenmiyor; fakat kredi kart bilgileriniz dolandırıcılarının eline geçmiş oluyor.

Kullanıcıların bu mesaja dikkat etmesi ve gelen mesajı direk silmesi gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler