Washington'da Büyükelçi krizi

Şensoy'un birkaç ay sonra yaş haddinden emekli olacakken, Başbakan Erdoğan'ın son ziyaretinde Beyaz Saray görüşmesinde kriz çıktığı ifade ediliyor.

Washington'da Büyükelçi krizi

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy, istifa etti. DHA'nın telefonla ulaştığı Büyükelçi Şensoy 'Bu konuda konuşmak istemiyorum' demekle yetindi.

Şensoy'un birkaç ay sonra yaş haddinden emekli olacakken, Başbakan Erdoğan'ın son ziyaretinde Beyaz Saray görüşmesinde kriz çıktığı ifade ediliyor. Görüşme sırasında Şensoy'un bir talimatı yerine getirmediği iddia ediliyor.

Nabi Şensoy bu sürtüşmeden sonra Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na görevini bırakmak istediğini ve merkeze alınmak istediğini bildirdi. Bakan da bu talebi kabul ettiğini iletti.

Yaşanan sürtüşmeye ilişkin Ankara kulislerine yansıyan bilgiler ise şöyle:

Abd Başkanı Obama ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesi başlangıçta "başbaşa" olarak planlandı. Ancak Ankara daha sonra bu görüşmeye Dışişleri Bakanları'nın da katılmasını talep etti.

Beyaz Saray'a gidildiğinde görüşmenin başbaşa yapılacağı öğrenildi. Bunun üzerine Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Washington Büyükelçisi'ne "Türkiye'deki görüşeye Dışişleri Bakanları da girmişti. Burada niye böyle olmuyor. Siz talebimizi Beyaz Saray'a ilet mediniz mi" diye çıkıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler