Vücudunun yüzde 40'ı yandı

Geçtiğimiz hafta içi devlet başkanlığı binasına düzenlenen saldırıdan sağ kurtularak Suudi Arabistan'a giden Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in vücudunun yüzde 40'ının yandığı bildirildi.Amerikalı kaynaklar, Salih'in akciğerlerinin de tamamen çökt

Vücudunun yüzde 40'ı yandı

Geçtiğimiz hafta içi devlet başkanlığı binasına düzenlenen saldırıdan sağ kurtularak Suudi Arabistan'a giden Yemen Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in vücudunun yüzde 40'ının yandığı bildirildi.

Amerikalı kaynaklar, Salih'in akciğerlerinin de tamamen çöktüğü (akciğer kollapsı) ve bu yüzden Yemen'e dönüp dönmeyeceğinin belirsiz olduğunu belirtildi.

Salih, Cuma günü gerçekleştirilen saldırıdan yaralı olarak kurtulmuş ve tedavi için Suudi Arabistan'a gitmişti. Bir Arap diplomat da Salih'de 7 santimetre derinliğinde bir şarapnel yarası olduğunu belirtti.

Öte yandan Cuma namazı sırasında bir camide gerçekleştirilen saldırıya yönelik farklı iddialar da gündeme geliyor. Saldırının dışarıdan bir havan topu ya da roket saldırısı değil, içeride patlayan bir bomba olduğu ve Yemenli yetkililerin soruşturmayı bu yönde gerçekleştirdikleri aktarılıyor. Ancak saldırının bir intihar saldırısı da olmadığı vurgulanıyor. Yemen ajansı saldırıda 3 koruma ve imamın öldüğünü duyurmuştu.

Saldırının arkasına Sadık Al Ahmar liderliğindeki Haşid aşireti mensupları olduğu düşünülüyor. Salih'e düzenlenen saldırının ardından Yemen güçleri de Al Ahmar'ın evine saldırı düzenlemiş ve bu saldırıda 10 kişi ölürken 35 kişi yaralanmıştı.

Suudi İhbariye kanalı, 2 ameliyat geçiren Salih'in iyileştikten sonra Yemen'e döneceğini duyurmuştu. Ancak Suudi yetkililerin Salih'in gitmesine izin vermeyebileceği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem