Volkswagen krizinin faturası 50 milyar dolar

Fortune’un yaptığı bir hesaba göre 19 Eylül Cuma günü ortaya çıkan emisyon skandalının şu ana kadar şirkete faturası 54 milyar dolar. ARAÇ BAŞINA 37 BİN DOLAR ABD’li makamların yaptığı araştırmaya göre sadece Birleşik Devletler’de 11 milyon aracın emisyon

Volkswagen krizinin faturası 50 milyar dolar

Fortune’un yaptığı bir hesaba göre 19 Eylül Cuma günü ortaya çıkan emisyon skandalının şu ana kadar şirkete faturası 54 milyar dolar.

ARAÇ BAŞINA 37 BİN DOLAR

ABD’li makamların yaptığı araştırmaya göre sadece Birleşik Devletler’de 11 milyon aracın emisyon testlerinde hile yapıldı. Araç başına 37 bin dolar ceza ödenmesi gündemde. Bu ceza bazı modellerin fiyatından bile yüksek…

vw_3268.jpg

HİSSELER ÇAKILDI

Öte yandan geçen haftadan bu yana Frankfurt’ta işlem gören VW hisseleri yüzde 30’a yakın düştü. Şirket piyasa değerinden 28 milyar dolar kaybetti. Ayrıca şirket araçların emisyon testlerindeki sorunların giderilmesi için otomobillerini geri çağırmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda firmanın kasasından 8 milyar dolar daha çıkacak.

Ayrıca Wolkswagen, İsveç'te 224 bin 746 aracı geri çağıracağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler