Vicdan azabı duymuşlar....

İstanbul'da 11 okulun "depreme karşı güçlendirme" ihalesini kazanan firma, işi taşerona verdi. 2 işçi, “Vicdan azabı duyduk” diyerek şikâyette bulundu. Savcılık, okullardan sökülen eski malzemenin yeniymiş gibi diğer okullara takıldığını belirledi. 7 kişi

Vicdan azabı duymuşlar....

İstanbul'da 11 okulun "depreme karşı güçlendirme" ihalesini kazanan firma, işi taşerona verdi. 2 işçi, “Vicdan azabı duyduk” diyerek şikâyette bulundu. Savcılık, okullardan sökülen eski malzemenin yeniymiş gibi diğer okullara takıldığını belirledi. 7 kişiye dava açıldı

İstanbul İl Özel İdaresi, Beşiktaş, Şişli, Ümraniye ve Beykoz ilçelerinde bulunan 11 okulun “depreme karşı güçlendirilmesi çalışması” için 21 Mayıs ve 28 Mayıs 2010 tarihlerinde ihaleye çıktı. İlkine 6, ikincisine ise 7 firmanın katıldığı 2 ihaleyi de 8 milyon lira bedelle Özsoy İnşaat ve Enerji Sanayi firması kazandı.

Firma, işi taşeron İrikmen Yapı İnşaat’a verdi. Okulların depreme karşı güçlendirilme çalışmaları, taahhüt edilen tarihte bitirildi. Ancak taşeron firmada çalışan kalorifer ve su tesisatçıları Arif Yaman ile Cemal Savaşer, 17 Haziran 2012’de savcılığa suç duyurusunda bulundu. Taşeron firmaya bağlı olarak çalışan 2 işçi, okullarda tesisat ve kalorifer işlerinin kendilerine yaptırıldığını belirterek vicdan azabı duyduklarını anlattı.

2 tesisatçı, “Bizim işimiz, eski tesisatları söküp yenisini takmak. Ancak firma yetkilileri, bize tesisatların hepsini sökmememizi söylediler” iddiasında bulundu. Soruşturma kapsamında ifade veren firma sahiplerinden Burhanettin İrikmen, ihaleyi alan şirketin sahibi Rafet Özsoy ve yüklenici firmada çalışan satın alma müdürü Mustafa Bora Çelikel, iddiaları reddetti.

7 YIL HAPİS İSTENDİ

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, 11 okulda yapılması gereken işlerin gereği gibi yapılmadan, yapılmış gibi gösterildiği ve hakedişlerin tahsil edildiği anlatıldı. Okullarda eski malzemelerin birbiriyle değiştirildiği belirtilen iddianamede, yeni malzeme kullanılmış gibi para alındığı öne sürüldü. İddianamede, 2’si firma yetkilisi, 2’si mühendis toplam 7 kişi hakkında “edimin ifasına fesat karıştırma” suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler