Vestel Venüs 3 geliyor! Teknik özellikleri neler?

Venüs markasıyla yerli cep telefonunda öncülerden biri olan Vestel, serinin yeni modeli için gün sayıyor. Ay sonunda Venüs 3'ün lansmanına hazırlanan şirket, yeni modelde tasarıma odaklanmış. B20 Dijital Ekonomi Zirvesi öncesi bir grup gazeteciyle bir ara

Vestel Venüs 3 geliyor! Teknik özellikleri neler?

Venüs markasıyla yerli cep telefonunda öncülerden biri olan Vestel, serinin yeni modeli için gün sayıyor. Ay sonunda Venüs 3'ün lansmanına hazırlanan şirket, yeni modelde tasarıma odaklanmış. B20 Dijital Ekonomi Zirvesi öncesi bir grup gazeteciyle bir araya gelen Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Türkiye'nin yerli cep telefonu üretiminin dijital dönüşümde önemli köşe taşlarından biri olduğuna dikkat çekti. 

YERLİYE DESTEK ŞART 

Yerli cep'e teşvik taleplerini değerlendiren Erdoğan, "Yerli cep telefonuna destek verilmeli. Bunun yöntemi nasıl olur bilmiyoruz ama bir şekilde yapılmalı. Bu toprakların teknoloji üretiminde cazibe merkezi haline getirilmesi gerek" dedi. Sanayi Bakanlığı ile Venüs'ün yerli sayılması gerektiği üzerine görüştüklerini, yetkililerin Vestel City'yi gezdiğini ve görüşlerinin olumlu olduğunu anlatan Erdoğan, "Çipi 2 dev üreticiden birinden almak zorundasınız. Mühim olan, o çipi alıp etrafındaki anakartı üretip onun tasarım ve üretimini yapabilmek. Venüs özgün bir cihaz" diye konuştu. Şimdiye kadar 200 bin adet Venüs telefon satıldığını vurgulayan Erdoğan, henüz cep telefonu üretiminden kâr edemediklerini de belirtti. Erdoğan hedeflerini şöyle özetledi: "Kapasite sorunumuz yok, cep telefonunu üretmek kolay, satmak zor. 2-3 yıl sonra yıllık 3 milyon adetlik satış hedefliyoruz. Bu da 3 bin kişilik yeni istihdam demek. TV pazarında Vestel'in geldiği yer önemli. Aynı hesapla ben yılda 6 milyon cep telefonu satabilmeliyim." 

'KRİPTOLU TELEFON ÜRETECEĞİZ'

Turan Erdoğan, geleceğe yönelik planlarını şöyle özetledi: 
- Avrupalı eskiden bizden bir fındık, bir de incir alırdı. Bugün Vestel Avrupa'ya 8.5 milyon TV satıyor. Pazarın yüzde 20'sini elimizde tutuyoruz. 
- Kriptolu telefon üretmek için çalışmalara başladık. Belirli izinlerin alınması gerekiyor, işbirlikleri yapıyoruz. Bu üretimi yapacağız. 
- Robotlar bir zamanlar pahalıydı, ucuzladı artık. Vestel City'de 300 robot çalışıyor. Planlamadan sevkıyata kadar akıllı olmalı fabrika. Biz daha yolun başındayız. 
- Ali Baba ve 40 Haramiler'de 'Açıl susam açıl' denirdi. Bugün teknolojik gelişmeyle sesle kontrol mümkün. Hayallerin gerçek olduğu bir dönemdeyiz. Benim hayalim ise gelecekte beyin gücü ile iletişim kurulabilmesi. En akıllı çip beynimiz. Bunun mümkün olacağına inanıyorum.

500 PROJE İNCELEMEDE

Vestel olarak nesnelerin internetine odaklandıklarını söyleyen Turan Erdoğan, "Gereken tek şey akıl. Vestel Ventures bunun için kuruldu. En büyük handikapımız ismimiz. 500'ün üzerinde proje inceliyoruz. Bazen ismimiz büyük geliyor. Vestel denilince beklentiler çok yükselebiliyor" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem