Vekile trafikte geçiş üstünlüğü geliyor

 Milletvekillerinin araçları trafikte ambulans, itfaiye ve polis araçlarına tanınan "geçiş üstünlüğü" hakkına sahip olacak. Ömürboyu diplomatik pasaport ve emekli vekil aylıklarına zam da gündemde. Oluşturulan bir komisyonca hazırlanıp Mart ayı sonunda Me

Vekile trafikte geçiş üstünlüğü geliyor

 

Milletvekillerinin araçları trafikte ambulans, itfaiye ve polis araçlarına tanınan "geçiş üstünlüğü" hakkına sahip olacak. Ömürboyu diplomatik pasaport ve emekli vekil aylıklarına zam da gündemde.
 
Oluşturulan bir komisyonca hazırlanıp Mart ayı sonunda Meclis'teki 4 partinin yönetimine sunulan taslak metinde bazı rötuşlar yapıldı. Metnin yeni hali bu hafta 4 parti grubunda imzaya açıldı. AK Parti, CHP ve BDP'den imzaların alındığı, MHP'den imza beklendiği öğrenildi.
 
Partilerin ortak teklifiyle Meclis Başkanlığı'na sunulması beklenen düzenlemeyle vekillere yeni ayrıcalıklar gelecek.
 
Teklifin yasalaşması durumunda, vekillerin araçlarına ceza kesilmeyecek ve görev başındaki milletvekili araçlarına ambulans ve itfaiye araçları gibi "geçiş üstünlüğü" tanınacak.
 
Milletvekilleri ömür boyu diplomatik pasaport kullanma hakkına sahip olacak ayrıca vekillerin protokoldeki sırası öne çekilecek.
 
Emekli milletvekillerinin aylıklarında yaklaşık bin liralık bir artış sağlayacak düzenlemenin de gündemde olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem