Vekilden Gül'e çirkin benzetme

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gezi Parkı olayları sırasında "Her şey sandık değil" açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sözlerini doğru bulmadığını söyledi. Tayyar'ın açıklamaları özetle şöyle:  OLMADI: Sayın Cumhurbaşkanı'nın se

Vekilden Gül'e çirkin benzetme
AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Gezi Parkı olayları sırasında "Her şey sandık değil" açıklaması yapan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sözlerini doğru bulmadığını söyledi. Tayyar'ın açıklamaları özetle şöyle: 
 
OLMADI: Sayın Cumhurbaşkanı'nın selden kütük kapar gibi, bu süreçte 'demokrasilerde sadece sandık geçerli değildir' açıklaması doğru olmadı. Bu tezi 2007'de Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu söyledi. Kanadoğlu'nun, Gül'ün ya da başka bir AK Partilinin adaylığını engellemek için getirdiği bir tezdi. Yıllar sonra bunun Gül tarafından ifade edilmesi şık olmadı.
 
HEDEF: Gezi olaylarındaki eylemler, Erdoğan'ı istifa ettirmek ve Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçirmeye dönük organize edildi. Birinci hedef Başbakan'dı. Eylemler sırasında tüm sorunların kaynağı Başbakan gibi davranmak ya da bu algıyı oluşturacak söylemde bulunmak, 'sel geldiğinde her yeri dağıtır, ben de bir şeyler kapayım' demektir.
 
ALGI: Bu eylemlerde hedef, Başbakan kötü algısı oluşturmaktı. 'Cumhurbaşkanı ne güzel açıklamalar yapıyor, Başbakanvekili ne güzel konuşuyor, bir tek Başbakan kötü konuşuyor' algısı oluşturmak istediler. Cumhurbaşkanı'nın böyle bir niyeti olduğuna inanmıyorum ama algıyı körükledi.
 
ADAYLIK: Sayın Gül'ün döneceğine ihtimal vermiyorum; yani Cumhurbaşkanlığından sonra bir partinin başına geçmez. Ancak şartlar uygun olursa Cumhurbaşkanı adaylığını yeniden düşünebilir. Yeniden adaylığı düşünebileceği içime doğuyor. Ancak Başbakan aday olursa Gül'ün aday olacağına ihtimal vermiyorum. Aralarındaki kardeşlik hukuku gereği Gül aday olmayacaktır.
 
GAZA GELMEZ: (Abdullah Gül'ün parti kuracağı haberleri) İhtimal vermiyorum. Sayın Cumhurbaşkanı akıllı bir siyasetçidir. Ancak Türkiye'de Erdoğan ile kendisine bir gelecek göremeyenler Sayın Gül başta olmak üzere farklı isimleri sahaya sürerek iktidar olmak istiyorlar. Ancak Gül ve yakın çevresinde böyle bir girişim yok. Tahrik ederek gaza getirme arayışı içinde olanlar var ama Cumhurbaşkanı bu çevrelerin gazıyla hareket etmez, gaza gelmez.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler