Vekilden Başbakan'a hakaret!

Hollanda Özgürlük Partisi (PVV) Milletvekili Raymond De Roon katıldığı tv programında Erdoğan için 'İslami maymun yine kendini gösterdi' dedi.Özgürlükler Partisi (PVV) milletvekili Raymond De Roon katıldığı televizyon programında Başbakan Erdoğan'a “İslam

Vekilden Başbakan'a hakaret!

Hollanda Özgürlük Partisi (PVV) Milletvekili Raymond De Roon katıldığı tv programında Erdoğan için 'İslami maymun yine kendini gösterdi' dedi.

Özgürlükler Partisi (PVV) milletvekili Raymond De Roon katıldığı televizyon programında Başbakan Erdoğan'a “İslami maymun yine kendini gösterdi" sözü büyük tepki aldı.

Dün akşam konuşmacı olarak katıldığı televizyon programında Özgürlükler Partisi Milletvekili Raymond de Roon’in sözleri hem İçişleri Bakanı Uri Rosenthal hem de muhalefet partileri tarafından büyük tepki aldı.

Mecliste yapılan görüşme sırasında Demokratlar66 Partisi Başkanı Alexander Pechthold’un sorusunu yanıtlayan İçişleri Bakanı Rosenthal “Açıkça Roon’un bu sözlerinden dolayı esef duyduğunu” belirtti. Rosenthal ayrıca bu sözlerini ayrıca “yanlış bir mecaz” olarak değerlendirdi.

Özgürlük ve Demokrasi için Halk Partisi (VVD) milletvekili Han ten Broeke ise açıklamasında ‘PVV’ li milletvekiline bu tür sözlerin yakışmadığını’ Hıristiyan Demokratlar Partisi (CDA) milletvekili Henk Jan Ormel da, ‘Türkiye gibi kardeş bir ülkenin Başbakanı için söylenmeyecek sözler’ olduğunu dile getirdiler

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler