Vekil hakları komisyondan geçti

 Milletvekillerine yeni haklar getiren yasa teklifi, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. 2 gün önce Meclis'e sunulan teklif, vekillerin araçlarına ceza kesilmemesi, trafikte geçiş üstünlüğü gibi bazı haklar içeriyor. AK Parti, CHP, MHP ve BDP'ni

Vekil hakları komisyondan geçti

 

Milletvekillerine yeni haklar getiren yasa teklifi, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
 
2 gün önce Meclis'e sunulan teklif, vekillerin araçlarına ceza kesilmemesi, trafikte geçiş üstünlüğü gibi bazı haklar içeriyor.
 
AK Parti, CHP, MHP ve BDP'nin ortak kanun teklifi, milletvekillerinin haklarının tek yasa altında toplanmasını amaçlıyor.  
 
TEKLİF NE GETİRİYOR?
 
Tartışmalara neden olan teklifle ilgili bugün TBMM Başkanı Cemil Çiçek bir açıklama yapmış ve teklifin maaş artışı getirmediğini ifade etmişti.
 
 
Çiçek, özetle şu ifadeleri kullanmıştı:
 
“Bu getirilen yasa milletvekili özlük yasası değil, maaş artışıyla ilgili bir yanı yok. Sadece değişik kanunlarda ya da fiilen uygulamada olan hususların tek bir kanunun çatısı altında toplanmasından ibarettir.
 
Meseleye böyle bakarsanız değerlendirme farklı olur, bir kıyak geçiliyor tarzında yapmak isterseniz, her kanun metninde bir şey bulabilirsiniz. Bu getirilen teklifle kamuda görevli bir müsteşarın, bir genel müdürün, bir valinin veya bir başka makam sahibinin, sahip olduğu hakların ötesinde bir şey bu teklifle benim bildiğim gelir durumu yok.
 
Zaten bunlar ya fiilen ya da başkaca kanunların içerisine sıkıştırılmış vaziyetteyken milletvekilliğinin ne olduğunun, hangi statüde olduğunun bir defaya mahsus belirlenmesinden ibarettir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem