Ve Meclis de mahkemelik oldu!

MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni mahkemeye verdi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri , bir ilke imza attı ve Meclis'e dava açtı. Yeniçeri, belediyelerin taşınmaz satışı ve kiralanmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Muammer G

Ve Meclis de mahkemelik oldu!
MHP Milletvekili Özcan Yeniçeri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni mahkemeye verdi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri , bir ilke imza attı ve Meclis'e dava açtı.
 
Yeniçeri, belediyelerin taşınmaz satışı ve kiralanmasıyla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler'in cevaplaması talebiyle 324 soru önergesi verdi. Ancak bu önergeler, tek soru olarak yöneltilmesi gerektiği gerekçesiyle işleme alınmadı. Yeniçeri de soluğu Ankara Bölge İdare mahkemesinde aldı ve Meclis işleminin iptalini istedi.
 
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri: "Bu bilgiler benim değil halkın istediği bilgilerdir biz halkın taleplerini yerine getirdik.."
 
Yeniçeri, soruların Meclis içtüzüğüne uygun olduğu görüşünde.
 
Özcan Yeniçeri: "Meclis'in almış olduğu idari karar tartışılamaz gibi veya onun icraatından sual edilemez gibi bir tavrı kabullenmek mümkün değil.."
 
Yeniçeri, Meclis'i mahkemeye vermekten başka bir yolunun kalmadığını belirtiyor.
 
MHP'li Yeniçeri: "Yanlış olabilir bu idari işlem.. Bunu düzeltecek olan da yargıdır kuvvetlerin ayrılığı gereği biz de yargıya gittik."
 
Şimdi gözler Ankara Bölge İdare Mahkemesi 'ne çevrildi. Mahkemenin nasıl bir karar vereceği merak konusu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler