Ve Başbuğ hakim karşısında!

 "İnternet Andıcı" davası kapsamında tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, ilk kez hakim karşısına çıkacağı 57. duruşma için mahkeme salonuna gelişinde izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.İlker Başbuğ, emekli Orge

Ve Başbuğ hakim karşısında!

 

"İnternet Andıcı" davası kapsamında tutuklu yargılanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, ilk kez hakim karşısına çıkacağı 57. duruşma için mahkeme salonuna gelişinde izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ve emekli Albay Dursun Çiçek'in de aralarında bulunduğu 16'sı tutuklu 29 sanığın yargılandığı davaya bugün devam ediliyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 57. duruşmada İlker Başbuğ savunma yapacak. Başbuğ hakkında hazırlanan 39 sayfalık iddianamenin okunmasının ardından savunmaya geçilmesi bekleniyor.

Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianamede, Başbuğ'un 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme' suçundan ise 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapsi isteniyor.

 

"ALKIŞLAYANLAR HAKKINDA İŞLEM YAPILACAK!"

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma öncesi mahkeme salonuna gelen İlker Başbuğ, içeri girdiği sırada Ergenekon davasının tutuksuz sanıklarından emekli Orgeneral Tuncer Kılınç'ın da aralarında bulunduğu tüm izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Başbuğ'un kendisine destek verenleri başıyla selamladığı görüldü. İzleyicilerin uzun süre alkış tutmasının ardından duruşma salonunda bulunan komutan, alkışın yasak olduğunu, duruşma başladıktan sonra alkış tutanlar hakkında ise işlem yapılıp salondan çıkartılacaklarını belirtti.

Emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın sanıkların oturduğu bölümün kapısını açarak İlker Başbuğ'a yol verdiği görüldü. Davanın tutuklu sanıklardan Hasan Ataman Yıldırım ise basın mensuplarına dönerek, "Bu tertibi kuranlar bir gün çok daha büyük salonlarda, hatta stadyumlarda yargılanacaklar" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem