'Vazgeçilmez' ortaklık

Kulak rahatsızlığı geçirdiği ağustos ayından bu yana yurtdışı seyahate çıkmayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Mısır’a gitti. Tahrir Devrimi sonrasında Mısır’ı ikinci kez ziyaret ettiğini söyleyen Gül, iki ülke arasındaki ortaklık ilişkisini “vazgeçilmez

'Vazgeçilmez' ortaklık

Kulak rahatsızlığı geçirdiği ağustos ayından bu yana yurtdışı seyahate çıkmayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün Mısır’a gitti. Tahrir Devrimi sonrasında Mısır’ı ikinci kez ziyaret ettiğini söyleyen Gül, iki ülke arasındaki ortaklık ilişkisini “vazgeçilmez” olarak niteledi. 

Gül, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin davetlisi olarak gittiği Mısır’da 12. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’ne katılacak ve ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Mısır’a hareketinden önce Esenboğa Havaalanı’nda açıklama yapan Gül, Mısır’ın tarihinde ilk kez İslam Zirvesi düzenleyecek olmasından büyük memnuniyet duyduğunu vurguladı.
 
Gül “Kahire’deki zirvede başta Strateji Belgesi olmak üzere İSEDAK’ın son dönemdeki faaliyetleri hakkında ‘Başkan’ sıfatıyla üye ülkelere İlerleme Raporu’nu açıklayacağım” dedi. 
 
Gül, zirvenin gündeminde Suriye, Filistin, Mali ve bölgede yaşanan diğer sorunların yer aldığını belirtirken, “Filistin’deki yerleşimler konulu özel bir oturum düzenlenecek. Bu oturumda da bir konuşma yapacağım. Zirvede pek çok İslam ülkesinin lideriyle ikili görüşme yapma fırsatı bulacağım. Türkiye’nin müteakip İslam Zirvesi’ne ev sahipliği yapmak için adaylığının onaylanmasını bekliyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem