"Varsa bütün yanlışlar düzeltilir"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bayram namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Gül, bir gazetecinin Ergenekon kararlarıyla ilgili sorduğu bir soruya; "Varsa bütün yanlışlar düzeltilir, toplumun vicdanını rahatlatan kararlar çıkar." dedi.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

"Varsa bütün yanlışlar düzeltilir"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bayram namazı çıkışı açıklamalarda bulundu. Gül, bir gazetecinin Ergenekon kararlarıyla ilgili sorduğu bir soruya; "Varsa bütün yanlışlar düzeltilir, toplumun vicdanını rahatlatan kararlar çıkar." dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bayram namazını Emirgan Camii'nde kıldı. Cumhurbaşkanı Gül, bayram namazı sonrası açıklamalarda bulundu. "Bayram sabahı tüm vatandaşlarımın bayramını tebrik ediyorum" diyen Gül, "Ramazan bayramının tüm insanlığa huzur getirmesini temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Ergenekon kararları ve İlker Başbuğ'a verilen cezanın sorulması üzerine Gül, "Yargı süreci bitmiş değil, uzun bir süreç. Tutuklamaların ve cezaların kesinleşmesi için yargıtay safhaları vardır, AHİM vardır. Sayın genelkurmay başkanıyla ilgili üzüntü duyuyorum. Cezalar kesin değildir, kanun yolu açıktır. Ümit ediyoruz ki önümüzdeki dönem içinde gerek yargıtay, gerek diğer safhalarda varsa yanlışlar bunlar düzeltilir ve kamoyuonunun vicdanını rahatlatan kararlar çıkar" yanıtını verdi.

GEZİ PARKI OLAYLARI
Gül'e Gezi parkı olayları ve dünkü tutuklamalarla ilgili de soru soruldu. Cumhurbaşkanı Gül, "Bütün bu olaylarda hayatını kaybedenler için büyük acı duydum hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Ümit ederim ki bu tür olaylar tekrarlanmaz. Barışçıl bir biçimde insanlar görüşlerini ifade eder. Gösteri yapma itiraz etme hakkı şüphesiz vardır ancak bunlar kanunlar çerçevesinde yapılırsa daha etkili olur dikkate alınır. Bu ülke hepimizin ülkesidir. Kimsenin kimseye üstünlüğü yoktur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler