Van'daki son ölü sayısı!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 02:45 itibari ile depremde hayatını kaybeden kişi sayısını 279, yaralı sayısını bin 301, yıkık bina sayısını ise 2 bin 262 olarak açıkladı. Başkanlıktan yapılan açıklamada ayrıca acil ihtiyaçların

Van'daki son ölü sayısı!

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 02:45 itibari ile depremde hayatını kaybeden kişi sayısını 279, yaralı sayısını bin 301, yıkık bina sayısını ise 2 bin 262 olarak açıkladı.

 Başkanlıktan yapılan açıklamada ayrıca acil ihtiyaçların karşılanması için Van Valiliğine ilk etapta 3 milyon TL Acil Yardım Ödeneğinin gönderildiği bildirildi. Açıklamada, "48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ile ekipmanları, 13 Türk Hava Yolları, 18 askeri ve 2 adet özel kargo uçağı olmak üzere toplam 33 adet uçak ve araçlarla hava ve karadan bölgeye sevk edilmiştir" dendi.

 Başkanlıktan 20 kişilik bir teknik heyetin Van'a intikal ettiğinin de duyurulduğu açıklamada çeşitli illerden 200 teknik personel görevlendirildiği de ifade edildi. Açıklamada 3 adet askeri kargo uçağının da personel ve malzeme transferi yapmak üzere, Ankara-Van arasında ulaşım zinciri oluşturulduğu, 24 Ekim Pazartesi sabahı Kızılay tarafından hazırlanan 11 ton ağırlığında kahvaltılık malzeme gönderildiği beyan edildi.

Açıklamanın devamında ise şu bilgilere yer verildi:

 "Bölgeye toplam 3 bin 346 arama-kurtarma personeli, 787 sağlık personeli, 16 arama köpeği, 563 iş makinesi ve araç, 7'si hava ambulansı olmak üzere 138 ambulans, 33 jeneratör, 95 seyyar tuvalet, 10 bin 467 çadır, 25 bin 379 battaniye, bin 120 gıda paketi, 10 bin 064 gıda kolisi, 21 seyyar mutfak, 2 bin 619 mutfak seti, 4 bin 989 katalitik soba, 425 uyku tulumu, 1 mobil fırın ve 13 ton kumanya gönderilmiştir. Bölgeye gönderilen arama-kurtarma, ilkyardım ve sağlık personeli ile ayni yardımların organizasyonunu yapmak üzere Başkanlığımızca; Ankara Esenboğa, İstanbul Atatürk ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarına birer koordinatör ve yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir. İlgili bakanlıklar; arama-kurtarma, geçici barınma, enkaz kaldırma, sağlık, psikososyal destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, afet ve acil durum merkezleri ikinci bir bildirime kadar 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir. Van Valiliği emrine; psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin verilebilmesi için uygun nitelikte ve yeterli sayıda personel görevlendirilmiştir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem