Van'da KCK operasyonu

 KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı'nın da aralarında bulunduğu 8'i tutuklandı. Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla terör örgütünün üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen operasyond

Van'da KCK operasyonu

 

KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan zanlılardan İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı'nın da aralarında bulunduğu 8'i tutuklandı.
 
Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin talimatıyla terör örgütünün üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen operasyonda gözaltına alınan 30 zanlıdan emniyetteki işlemleri tamamlanan 16'sı adliyeye çıkarıldı.
 
Savcılıktaki ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı'nın da aralarında bulunduğu 8'i, 'terör örgütü üyesi olmak' suçundan tutuklandı, diğer zanlılar ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
Bu arada, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ndeki işlemleri tamamlanan 14 zanlı ise sabah saatlerinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilerek, yoğun güvenlik önlemi altında adliyeye getirildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem