Van'da ilk belirlemeler

Van'da bugün meydana gelen 7.2'lik depremin ardından ilk belirlemelere göre en az 30 kişinin öldüğü,

Van'da ilk belirlemeler

Son 12 yılın en şiddetli depremi, 15 şehirde hissedildi ve özellikle Van ve çevre ilçeleri büyük zarar gördü. Deprem sonrası çok sayıda artçı sarsıntı yaşandı, birçok ev yıkıldı ve daha fazlası hasar gördü. Bölgede iletişim kesintileri yaşandı, elektrik, gaz ve su hizmetleri durdu.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, basın toplantısında Erciş'te 117, Van merkezde ise yaklaşık 100 kişinin deprem nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bölgeye geldiğini ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Erciş'te 80 civarında çok katlı binanın yıkıldığı, 40'ında ise hala insanların bulunduğu bildirildi. Van merkezde ise 350 yaralı, Erciş ve çevre köylerde ise 740 yaralı olduğu kaydedildi. Yaralıların tedavileri çevre illerde devam ediyor.

Başbakan Erdoğan, Erciş ve Van'daki incelemelerinin ardından, deprem nedeniyle oluşturulan kriz merkezinde yetkililerden brifing aldı. Erdoğan, özellikle köylerdeki kerpiç evlerin büyük çoğunluğunun yıkıldığını ve Van merkezde 93 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Deprem, Kandilli Rasathanesi tarafından 7.2 büyüklüğünde olarak açıklandı ve Van'ın Tabanlı köyü merkezli olarak gerçekleşti. Deprem, Bitlis'te de yıkıma neden oldu ve çevre illerden de hissedildi. Muş'ta hastaneler boşaltıldı ve çeşitli yerlerde hasarlar meydana geldi.

Erciş'te en büyük yıkım yaşandı ve 59 kişi hayatını kaybetti, 500'den fazla kişi yaralandı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, deprem nedeniyle bir hafta eğitime ara verdi. Deprem sonrasında 104 artçı sarsıntı kaydedildi ve bölgede kurtarma çalışmaları devam etti. İletişimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle cep telefonları ve internet hizmetlerinde kesintiler yaşandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem