Van'da Ermenilere protesto

Alperen Ocakları Van İl Başkanlığı'na üye bir grup, Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını açarak Akdamar Adası'nda ayin yapan Ermenileri protesto etti.Akdamar Adası Anıt Müzesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen ayin küçük bir grubun protestosunun dışından olays

Van'da Ermenilere protesto

Alperen Ocakları Van İl Başkanlığı'na üye bir grup, Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını açarak Akdamar Adası'nda ayin yapan Ermenileri protesto etti.

Akdamar Adası Anıt Müzesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen ayin küçük bir grubun protestosunun dışından olaysız bir şekilde tamamlandı. Alınan yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen ve Piskopos Sahak Maşalayan tarafından yönetilen ayın esnasında ada iskelesine gelen Van Alperen Ocakları üyeleri bir grup Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını açarak Ermenileri protesto ettiler. 'Yaşasın zalimler için cehennem' ve 'kanımız aksa da zafer İslami'ndir' pankartlarını açan ve sayıları 6-7 kişiyi bulan grubun adına bir açıklama yapan Alperen Ocakları Van İl Başkanı Mehmet Sait Seven, mukaddes emanetlerin dönmez davacısı olan Nizam-ı Alem ülkücüleri olarak siyasetçilerin ürettiği politikadan dolayı milletimizin öz değerlerini göz ardı etmemelerini istediklerini belirtti. Seven, "Biz Nizam-ı Alem ülkücüleri Ermeni vatandaşların ibadet etmelerine karşı değiliz. Karşı olduğumuz mesele binlerce Müslüman'ı katleden Ermeni çetelerinin organize oldukları hatta karargah olarak kullandıkları kilisenin ibadet süsü verilerek tekrar faaliyete geçirmeleridir" dedi.

Devlet büyüklerine de seslenen Seven, "Acaba Ortodoks Hıristiyan din adamı yetiştirmek için kurulmuş olan Sümela manastırını ve Ermeni teftişinin karargahı olan Akdamar kilisesini açan zihniyet neden İstanbul'un fethinin simgesi, ulu hakan Fatih Sultan Mehmet Han'ın emaneti ve Türkiye Müslümanlarının bağımsızlığının göstergesi olan Ayasofya Camisi biz Müslümanların hizmetine açılmıyor. Türk milleti olarak Akdamar kilisesinin açılması aklımızda bazı soru işareti bırakıyor. Son zamanlarda sıklıkla dile getirilen Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçası olarak Van Akdamar kilisesinin Ermenilere sözde ibadet yeri olarak verilmesi daha sonra bu ilde çeşitli faaliyetler sürdürme amacında olduğudur. Ermenilerin yaptığı katliamların hala izleri silinmemişken bu aziz vatanın bir parçasını ne yapacaklarını belli olmayacaklara peşkeş çekilmesi içler acısıdır. Biz Van Alperen Ocakları olarak Ermenilerin Van'da olmasından ve faaliyet sürdürmelerinden rahatsızlık duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Alperen Ocakları Van İl Başkanlığı Mehmet Sait Seven yaptığı açıklamanın ardından arkadaşları ile birlikte iskeleden ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem