Van'da 6.6 deprem!

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Van olan 6.6 büyüklüğünde bir meydana geldi.Van'da, merkez üssü Tabanlı yerleşkesi olan 6.6 şiddetinde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre deprem yerin 5 kilometre altında m

Van'da 6.6 deprem!

Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre, merkez üssü Van olan 6.6 büyüklüğünde bir meydana geldi.

Van'da, merkez üssü Tabanlı yerleşkesi olan 6.6 şiddetinde deprem oldu. Kandilli Rasathanesi'nden alınan bilgiye göre deprem yerin 5 kilometre altında meydana geldi.

Bepremde, bazı evler yıkıldı. Artçı depremler sürüyor.

Deprem, Batman, Diyarbakır, Hakkari, Elazığ, Mardin ve Erzurum'da da hissedildi.

Enkaz altında kalanlar var...

50 civarında kişinin yaralandığı öğrenildi.

Merkez üssü Tabanlı ilçesi olan deprem 13:41'de meydana geldi. Kentte bazı evler yıkıldı, bir çok ev hasar gördü. Telefonlar sustu, elektrikler kesildi.

 Artçı sarsıntılar nedeniyle çevre illerdeki vatandaşlar da evlerini terk ederek sokaklara çıktı. Depremde kent merkezinde çok sayıda binanın çöktüğü belirtildi. Kazım Karabekir Caddesi'nde bulunan 7 katlı binanın çökmesi sonucu bazı vatandaşlar enkaz altında kaldı. İtfaiye ekipleri enkaz altındaki vatandaşları kurtarmaya çalışıyor.

 ABD 7.3 DEDİ

 Kandilli Rasathanesi’nin 6.6 olarak açıkladığı Van Tabanlı’daki depremin büyüklüğünü ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi 7,3 olarak açıkladı.

 ARTÇILAR SÜRÜYOR

 Depremin ardından şiddetli artçılar oluştu. Saat 13.48'de 5.4 büyüklüğünde, saat 13.56'da 5.5 büyüklüğünde, saat 14.10'da 4.6 büyüklüğünde, saat 14.32'de 5.5 büyüklüğünde artçı sarsıntılar oldu.

 BAŞBAKAN VAN'A GİDİYOR

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Van'a gidiyor.

 ATALAY: ALARM DURUMUNA GEÇİLDİ

 Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, afet kurumunun alarm durumuna geçtiğini, bölgeye yardım gönderildiğini açıkladı.

 ERCİŞ BELEDİYE BAŞKANI YARDIM İSTEDİ

 Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, ilçede çok sayıda binanın yıkıldığını, acil yardım beklediklerini söyledi.

Detaylar Geliyor...

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem