Van'da 5 Cami yıkılacak!

7.2’lik Van depreminde ağır hasar gören cami ve minarelerin bulunduğu mahallelerde yaşayan depremzedeler, özellikle minarelerin evlerinin üzerine yıkılmasından korktuğu için çadırlarda yaşıyor.Erciş’te yapılan ön incelemeye göre ağır hasarlı olduğu tespit

Van'da 5 Cami yıkılacak!

7.2’lik Van depreminde ağır hasar gören cami ve minarelerin bulunduğu mahallelerde yaşayan depremzedeler, özellikle minarelerin evlerinin üzerine yıkılmasından korktuğu için çadırlarda yaşıyor.

Erciş’te yapılan ön incelemeye göre ağır hasarlı olduğu tespit edilen 5 cami yıkılacak. İlçe genelinde ağır hasarlı oturulamaz durumda olan 191 bina var.

Kandilli: Hasarlı binaya girmeyin
Bu arada İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İnceleme Merkezi (UDİM) Müdürü Doğan Kalafat, 5.6’lık depremin ardından vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri konusunda uyardı.

Rasathane binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kalafat, “Önümüzdeki 3 haftalık süreç çok önemli. Bu süreç içerisinde artçı depremler devam edecek. 3’üncü hafta sonunda azalarak bu sürecin tamamlanacağını düşünüyoruz.

Vatandaşlarımızı 23 Ekim’deki 7.2’lik depremde hasar gören binalara kesinlikle girmemeleri konusunda uyarıyoruz” dedi.

Orduevi hasarlı olunca otele yerleşmişti
Bayram Oteli’nin enkazından cesedi çıkarılanlardan biri de Hakkâri’nin Çukurca İlçesi’nde görev yapan Astsubay Afşin Kürşat Güler’di.

Aydın’daki ailesini ve nişanlısını ziyaret eden Astsubay Güler (25), birliğine dönüşte toplama merkezi olan Van’a gitti. Güler, kentteki orduevi 7.2’lik depremde zarar gördüğü için Bayram Oteli’nde kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem