Van yine beşik gibi sallandı

 Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, saat 23.07'de, merkez üssü Van ilinin merkez ilçesine bağlı Karagündüz köyü olan, 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. S

Van yine beşik gibi sallandı

 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, saat 23.07'de, merkez üssü Van ilinin merkez ilçesine bağlı Karagündüz köyü olan, 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının 5.0 kilometre derinlikte oluştuğu kaydedildi.

 

CAN KAYBI YOK

Açıklamalarda bulunan Vali Vekili Atay Uslu, 5.0 büyüklüğündeki depremle ilgili kendilerine hasar, yıkım, yaralanma ve can kaybı yönünde herhangi bir bilgi gelmediğini belirtti. Jandarma, AFAD ve polis ekiplerinin sahada olduğunu ifade eden Uslu, ekiplerin de şimdiye kadar bir tespitte bulunmadığını kaydetti.

 

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Merkez üssü Van merkeze bağlı Karagündüz köyü olan, 5.0 büyüklüğündeki deprem, Van halkını korkuttu. 7.2. ile 5.6 büyüklüğündeki depremler ve bu depremlerin artçılarında kış boyu evlerine girmeyen Vanlılar, havaların ısınmasıyla evlerine girdi. Depremin izlerini yavaş yavaş silmeye başlayan Vanlılar, saat 23.07'de, meydana gelen 5.0 şiddetindeki depremle tekrar sokaklara döküldüler. Kimi evinin önüne, kimi parklara kimi de valilik bahçesine giderek geceyi geçirmeye çalıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler