Van Valisine Trabzon eşlik etti

Van Valisi Münir Karaloğlu, Basın İlan Kurumu Medya Merkezi’ni ziyaret etti.Akşam saatleee   rinde İnönü İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan Basın İlan Kurumu Medya Merkezi’ne gelen Vali Münir Karaloğlu, Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürü Abdurrahman B

Van Valisine Trabzon eşlik etti

Van Valisi Münir Karaloğlu, Basın İlan Kurumu Medya Merkezi’ni ziyaret etti.

Akşam saatleee   rinde İnönü İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan Basın İlan Kurumu Medya Merkezi’ne gelen Vali Münir Karaloğlu, Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu ve gazeteciler tarafından karşılandı.

Basın İlan Kurumu Trabzon Şube Müdürü Abdurrahman Bahşişoğlu’ndan Basın İlan Kurumu Medya Merkezi ve gazeteciler için kurulan Basın İlan Kurumu Konaklama Çadırı hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, Van’da yayın yapan 11 yerel gazetenin ortak yayınlandığı Bölge gazetesini inceledi. Vali Karaloğlu, Basın İlan Kurumu yönetiemine Van’daki çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Burada bir süre basın mensuplarıyla sohbet eden ve Van’da yaşanan deprem felaketi ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karaloğlu, “Burada bir deprem felaketi yaşandı. Yaraların sarılması için büyük bir çaba içerisine girdik. Valilik olarak 25 bin kişiyi geçici bir süre için değişik illere gönderdik. ‘Van boşaldı’ deniliyor. Van hiçbir şekilde boşalmaz, gidenlerin yüzde 85′i geri dönecektir. Van’ın yeniden yapılandırılarak ayağa kaldırılması için bütün imkanlar kullanılacaktır” diye konuştu.

Erciş ve merkez köylerinde yapılan hasar tespit çalışmalarında sona yaklaşıldığını belirten Karaloğlu, “Merkez ve köylerdeki hasar tespit çalışmalarının bittiği söylenebilir. 3 köy kaldı. Bu köyler de pazartesi gününe kadar bitirilecektir” dedi.

Van merkezde önümüzdeki salı günü hasar tespit çalışmalarına başlayacaklarını da belirten Karaloğlu,”Merkezdeki hasar tespit çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için duyurular yapacağız.
 Mahalle muhtarları ile bir araya gelerek toplantılar yapacağız. Tüm duyuruları yapıp halkı bilgilendirdikten sonra salı günü hasar tespit çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Bir basın mensubunun kalacak yer sıkıntısını dile getirmesi üzerine Vali Karaloğlu, gazetecilerin barınma sorununu gidermek için 2 konteynır temin etme sözünü verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler