Valiye kaçak araba şoku!

Gümrük Müsteşarlığı'nın yurt dışından kaçak sokulan otolarla ilgili operasyonuna Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in makam otomobili de takıldı. Yavuz Erkmen'in makam aracı olarak kullandığı Mercedes marka otomobile mahkeme kararıyla el konuldu.Makam otosunun

Valiye kaçak araba şoku!

Gümrük Müsteşarlığı'nın yurt dışından kaçak sokulan otolarla ilgili operasyonuna Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in makam otomobili de takıldı. Yavuz Erkmen'in makam aracı olarak kullandığı Mercedes marka otomobile mahkeme kararıyla el konuldu.

Makam otosunun Avrupa'da kullanılmış otomobillerin Türkiye'ye kullanılmamış ve yeni oto kapsamında sokulduğu belirlendi. Star'ın haberine göre Gümrük Müsteşarlığı'nca başlatılan soruşturmada Etkin Motorlu Taşıtlar Şirketi'nin, 2005 yılında 'kullanılmamış ve yeni' olarak gösterip ithal ettiği araçların yeni olmadığı, Avrupa'da kullanılmış araçların sıfırmış gibi Türkiye'ye sokulduğu tespit edildi.

GÜMRÜĞE TESLİM EDİLDİ
Soruşturmayı derinleştiren Müsteşarlık, şirketin piyasaya sürdüğü araçları tek tek tespit ederek toplatılması için mahkemeye başvurdu. Bu araçlardan birisinin Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in kullandığı 20 FN 202 plakalı Mercedes S 350 L marka otomobil olduğu tespit edildi. İzmir 20. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı

ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla söz konusu araç el konularak, Denizli Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildi. Operasyonun, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün, ikinci el araçların sıfır kilometre olarak Türkiye'ye sokulduğunu açıklamasına denk gelmesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem