Valilikten Lice’deki saldırıya ilişkin açıklama

Diyarbakır Valiliği, dün Lice'de 1 askerin şehit olması, 4 askerin de yaralanmasına neden olan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nca Hani ilçesi Gömeç Mahallesi çevresindeki dağlık ve orm

Valilikten Lice’deki saldırıya ilişkin açıklama

Diyarbakır Valiliği, dün Lice'de 1 askerin şehit olması, 4 askerin de yaralanmasına neden olan çatışmaya ilişkin açıklama yaptı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı'nca Hani ilçesi Gömeç Mahallesi çevresindeki dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek ve bölücü terör örgütü mensupları tarafından kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma açmak ve sivil vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini, ulaşım yolu çalışmalarını yapan karayolları ekiplerinin emniyetini sağlamak maksadıyla 18 Ağustos 2015 tarihinden itibaren operasyonel faaliyetlere devam edildiği belirtildi. Açıklamada, "Bu kapsamda Kurtuluş Dağı bölgesinde operasyon icra eden birliklere 27 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.40 sıralarında BTÖ mensupları tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuş, yapılan saldırıya anında karşılık verilmiş, BTÖ mensuplarının bulundukları bölgeler ateş destek vasıtaları ve taarruz helikopterleri ile ateş altına alınmıştır. Çıkan çatışma neticesinde 1 personel şehit olmuş, 4 personel hafif şekilde yaralanmış, 2 BTÖ mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve terör ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Valilikten Lice’deki saldırıya ilişkin açıklama

Valilikten Lice’deki saldırıya ilişkin açıklama

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem