Valiliklere genelge gönderildi..

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Nevruz ile ilgili bütün önlemlerin tamamlandığını belirterek, valiliklere hassas olunması konusunda genelge gönderildiğini bildirdi.Meclis Kulisi'nde soruları yanıtlayan Güler, ''Nevruz ile ilgili bütün önlemler tamam. Nevru

Valiliklere genelge gönderildi..

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Nevruz ile ilgili bütün önlemlerin tamamlandığını belirterek, valiliklere hassas olunması konusunda genelge gönderildiğini bildirdi.

Meclis Kulisi'nde soruları yanıtlayan Güler, ''Nevruz ile ilgili bütün önlemler tamam. Nevruz ile ilgili alınması gereken bütün önlemleri bakanlık planlandı. Zaten yıllardan beri illerde yapıla gelen etkinliklerdir'' dedi.
 
Güler, 17 Mart'tan başlamak üzere 21 Mart'a kadar değişik illerde yapılacak kutlamalara ilişkin başvuruların valiliklere yapıldığını hatırlatarak, ''Özel gün olduğu için bu kutlamalar, talepler valiliklerce yerine getiriliyor. Öncelikle güvenlik tedbirleri aldırılıyor. Ben bu yıl bir sıkıntı yaşanmadan, önceki yıllarda meydana gelen olumsuzluklar, şiddet eylemleri, Nevruz'u bahane ederek bölücü terör örgütünün propagandasına yönelik eylemler, afişler, pankartlar, sloganları mümkün olduğu kadar engellemeye çalışarak ama varsa bu konuda doğacak olumsuzlukları tespit ederek adli makamlara intikal ettirecek bir düzenleme yapıyoruz'' diye konuştu.
 
''Hassas olunan iller var mı?'' sorusuna Güler, ''İşin her zaman hassasiyeti var. Büyük illerde, olayların geçmişte yaşandığı yerlerde hassasiyetler var. O konuda da tedbirimizi aldık'' karşılığını verdi.
 
Konuyla ilgili valiliklere genelge gönderilip gönderilmediği sorusuna karşılık Güler, ''Valiliklere genelge gönderildi. Bu konuda hassas olun, tedbirlerinizi gözden geçirin, herhangi bir olumsuzluğa meydan vermeyin tarzında...'' dedi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler