Vali'den Depremzedelere ziyaret

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Van depreminde evleri kullanılmaz gelen ve Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Sosyal Tesislerine yerleştirilen 2 aileyi ziyaret etti.Türkiye Cumhuriyetinin büyük bir devlet olarak bu sıkıntıların üstesinden geleceğ

Vali'den Depremzedelere ziyaret

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Van depreminde evleri kullanılmaz gelen ve Trabzon Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Sosyal Tesislerine yerleştirilen 2 aileyi ziyaret etti.Türkiye Cumhuriyetinin büyük bir devlet olarak bu sıkıntıların üstesinden geleceğini ifade den Vali Kızılcık, Trabzon’a şuana kadar 60 civarında depremzede vatandaşın geldiğini ve onları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını belirtti.

2 ailenin yerleştirildiği sosyal tesislerde bulunan depremzedeler ile görüşen Vali Kızılcık, çocukların düşüncelerini alarak kendileri ile sohbet etti.

Çocuklara çeşitli kitaplar ve hediyeler veren Vali Kızılcık, Trabzon’da bulunan depremzede çocukların eğitimlerinin aksatılamaması ve gerekirse psikolojik desteklerinin sağlanması talimatını verdi.

 

Depremzede vatandaşlar ile sohbet eden Vali Kızılcık, burada bulunan 12 kişiyi en iyi şekilde ağırlanmaya çalıştığına vurgu yaparak, “Bölgede hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, geri kalanlarında metanetli olmalarını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak güneylisi, kuzeylisi, doğulusu, batılısı et ve kemik gibiyiz. Bunu yaşadığımız Van Depremi bir kez daha gösterdi. Vanlı kardeşlerimizin zorlu kış koşullarında rahat etmelerini sağlamamız gerekiyor. Hem de yavrularımızın eğitimlerini aksatmamaları lazım. Bu çerçevede Başbakanlığımız 80 vilayette Vanlı Depremzede kardeşlerimizin kalabilmesi için bir genelge yayınladı. Bizde bu şekilde talepleri olan vatandaşlarımıza en iyi şekilde ağırlamaya özen gösteriyoruz” dedi.

Şuana kadar Trabzon’a 60 civarında Vanlı Depremzede vatandaşın geldiğini belirten Vali Kızılcık, “İlimize Van’dan gelen vatandaşlarımızdan 38 kişiyi sosyal tesislerimizde, geri kalan kısmını ise evlerimizde ağırlıyoruz. Depremzede yavrularımızın okul faaliyetlerinde de geri kalmamaları için özen gösteriyoruz. Önceki gün oynanan Trabzonspor – İnter maçına da yavrularımızı gönderdik. İnşallah bundan sonra böyle bir afetle karşı karşıya kalmayız.  Türkiye Cumhuriyeti olarak bu sıkıntılarında üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

Vanlı depremzedelerin yeni yuvalarında mutlu olmalarını arzu ettiklerini ifade eden Vali Kızılcık, şunları söyledi: “‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ düsturundan hareketle çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu arkadaşlarımız, kardeşlerimizin yuvalarındaki gibi sıcak bir şekilde kendilerini hissetmeleri tek arzumuz. Misafirperverliğimizi, insanlığımız, gösterip kardeşlerimize sahip çıkıyoruz. Onların mutlu ve memnun olmaları tek arzumuz. Tabi ki insanoğlunun kendi yuvası en mutlu olduğu yerdir. Acıları bir nebze olsun dindirebiliyorsak ne mutlu bize”

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler