Vali Recep Kızılcık'tan mesaj var

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.     Kızılcık, yayımladığı mesajında, Ulu Önder Atatürk'ün en büyük eseri Cumhuriyet'in 88. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, ''Cumhuriyetimizin 88. Yıl dönümüne ulaşmanı

Vali Recep Kızılcık'tan mesaj var

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.     

Kızılcık, yayımladığı mesajında, Ulu Önder Atatürk'ün en büyük eseri Cumhuriyet'in 88. yıl dönümü olduğunu anımsatarak, ''Cumhuriyetimizin 88. Yıl dönümüne ulaşmanın engin gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu en büyük bayramımız, onu sonsuza kadar yaşatmaya ant içmiş Yüce Türk Milletine ve Trabzon halkına kutlu olsun'' dedi.     

Masajında, Atatürk'ün Cumhuriyet rejimini özgürlük ve milli egemenlik ilkeleri üzerine dayandırdığını belirten Kızılcık, ''Atatürk'e göre bir toplumda özgürlüğünde, adaletinde, eşitliğinde dayanağı milli egemenliktir. Ve bu nedenle de 29 Ekim 1923'de Cumhuriyeti ilan etmiştir. Atatürk 10. Yıl Nutku'nda 'Az zamanda büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk kültürü olan, Türkiye Cumhuriyetidir' demektedir. Cumhuriyetin ilanı, Türk Milletinin bağımsızlığının, aydınlanmasının ve varlığının yegane sembolüdür'' şeklinde konuştu.     

Kızılcık, mesajında gençlere de seslenerek, ''Büyük Atatürk, en büyük idealine ulaşmanın mutluluğu içinde Cumhuriyeti 'Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve idame ettirecek sizlersiniz' diyerek, büyük bir inançla çok sevdiği ve güvendiği Türk Gençliğine emanet etmiştir. Milletçe inanıyoruz ki Türk Gençliği bu kutsal eseri ebediyen koruyacaktır'' ifadelerine yer verdi.     

Vali Kızılcık, mesajında şunları ifade etti:
     ''Büyük Atatürk'ün 'Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak' ülküsü, bizler için her zaman en büyük hedeftir. Bu hedefe ulaşmak için birlik ve beraberliğimizi korumamız, çağdaş, demokrat ve laik bir yönetim olan Cumhuriyetimize sonsuz bir inançla sahip çıkmamız gerekir. Geçmişi şan ve şerefle dolu tarihimizin bu en büyük bayramını her yıl aynı heyecanla kutlayacağımıza; egemenliğimizin sembolü olan Cumhuriyetimizi sonsuza kadar korumaya ve yaşatmaya sarsılmaz bir inançla kararlı olduğunuza inanıyorum. Türk Milleti bu inanç ve kararlılıkla Atatürk ilke ve devrimlerinin gösterdiği yolda, layık olduğu yere mutlaka ulaşacaktır.     

Bu duygu ve düşüncelerle, Türk milletinin kurtarıcısı ve Cumhuriyet'imizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve dava arkadaşlarını, vatan savunması, kalkınması ve milletimizin cehaletten kurtulması için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle anarken bu en büyük bayramımızı en içten duygularımla kutluyor, hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler