Vali Öz'ün sağduyulu yaklaşımı

Trabzon'da oynanan ve yarım kalan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması ve sonrası yaşananlarla ilgili olarak bilinmeyenler gün yüzüne çıkmaya başladı.karşılaşma sonrası Ulusal medyanın Trabzon sokakları yanıyor tutuşuyor, Avni Aker yakılmış yıkılmış  gibi

Vali Öz'ün sağduyulu yaklaşımı

Trabzon'da oynanan ve yarım kalan Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması ve sonrası yaşananlarla ilgili olarak bilinmeyenler gün yüzüne çıkmaya başladı.

karşılaşma sonrası Ulusal medyanın Trabzon sokakları yanıyor tutuşuyor, Avni Aker yakılmış yıkılmış  gibi göstermeye çalışmasına karşın, Trabzon Valiliği'nin ve Emniyet Müdürlüğü'nün olaya sağduyulu yaklaşması çıkar çevrelerinin beklentilerini boşa çıkardı.

Trabzon'da daha önce görev yapan ve ilk Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmalarında aldıkları önlemler ve yaşadıklarıyla tecrübe kazananlara Trabzon'un yeni Valisi Abdil Celil Öz'de eklendi.

Abdil Celil Öz'ü Trabzon'da diğer görev valilerden ayıran en büyük özellik ise daha Trabzon'da göreve başlamadan önce Trabzonsporlu taraftarlarla memleketi Manavgat'da buluşmasıydı.

Vali Öz Neler Demişti. TIKLA İZLE

Trabzon'da göreve başlamadan birkaç gün önce memleketi Manavgat'da katıldığı bir toplantıda Trabzonsporlularla buluşan ve kendisine hediye edilen Trabzonspor forması nı aldıktan sonra bri konuşma yapan  Abdil Celil Öz Formanın kendisi için farklı bir anlamı olduğunu söylemiş ve memnuniyetini "Bize de her yer Trabzon" diyerek dile getirmişti.

Yanlış anlaşılma Tepkiye neden oldu:

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşması öncesi  Trabzon Valisi Abdil Celil Özün basın mensuplarıyla katıldığı bir toplantı sonrasında kendisine yöneltilen "Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında ne tür güvenlik önlemleri alacaksınız" şeklindeki soruya  "O bölgedeki dar sokakları da analiz edip ona göre önlem alacağız" şeklindeki açıklamasının farklı bir algıyla basına yansıması sonucu maç öncesi yaşanan gerginlikler maç sonrası da devam etti.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'ün maç öncesi söylediği bir kaç cümlenin algılama farklılığı ile basına yansıması sonucu başlayan gerginlik maç sonrası da devam etse de , gerek valiliğin ve gerekse de Trabzon Emniyetinin olaylara sağ duyulu yaklaşımı sonucu, Ulusal medyanın "Trabzon yanıyor, Avni Aker yanıyor"  şeklinde görmeyi arzu ettikleri ve Arzu ettiklerini yansıttıkları şekilde olaylar yaşanmadı.

Hem Trabzonspor taraftarının büyük bir kısmı bu oyunlara alet olmadı, hem de daha önceki valilerde olduğu gibi Trabzon Valisi Abdil Celil Öz'de İlk Trabzonspor Fenerbahçe karşılaşmasıyla tecrübe kazanmış oldu.

ilgili video haberi için tıklayın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Gündem