Vali Öz'den gazeteciler günü mesajı!

Trabzon Valisi A. Celil Öz” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.   Vali Öz mesajında;    "Gazeteciler, gücünü kamuoyu desteğinden alan, kamuoyunu bilgilendirmek,  vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecil

Vali Öz'den gazeteciler günü mesajı!
Trabzon Valisi A. Celil Öz” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
 
Vali Öz mesajında; 
 
"Gazeteciler, gücünü kamuoyu desteğinden alan, kamuoyunu bilgilendirmek,  vatandaşların haber alma hakkını ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi birçok önemli görevler üstlenmektedir.  
 
Teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basının önemi daha da artmış bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ve çağa ayak uyduran Türk basını bugün, yazılı ve görsel boyutunun yanı sıra, sanal ortamda da memnuniyetle takip ettiğimiz bir gelişme kaydetmektedir. Hiç kuşkusuz ki Türk basının geldiği düzeyde, basın çalışanlarının fedakârca gösterdikleri gayretlerin büyük payı bulunmaktadır.
 
Doğru, ilkeli ve objektif görev anlayışı ile kamuoyunu ülke ve dünya gerçekleriyle buluşturan basın, toplumu bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye, araştırmaya ve doğru sonuçlara ulaşmaya yönlendirmektedir. Basın görevini yaparken hukukun evrensel standartlarından sapmaması, meslek etiğine uyması, kişi haklarına ve özel hayata özen göstermesi, bireylerin doğru haber alma ve bilgi edinmelerini sağlaması, basının önemli sorumluluklarından olup, bu anlamda büyük önem taşımaktadır. 
 
Bu duygu ve düşüncelerle; bu işe emek ve gönül veren tüm değerli basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü’nü tebrik ediyor, görevi başında hayatlarını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor, tüm basın çalışanlarına sağlık,mutluluk ve başarılar dilerim." ifadelerine yer verdi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler