Vali O aramayı anlattı

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma ilçesinde köprünün çökmesi sonucu kaybolan şahıslarından birinin cesedinin, vatandaşların ihbarı üzerine ırmaktan çıkarıldığını ifade etti.Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman'ın makamında ga

Vali O aramayı anlattı

Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma ilçesinde köprünün çökmesi sonucu kaybolan şahıslarından birinin cesedinin, vatandaşların ihbarı üzerine ırmaktan çıkarıldığını ifade etti.
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman'ın makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Çaycuma ilçesinde köprünün çökmesi sonucu ırmağa düşen araçta bulunanları arama kurtarma çalışmalarına destek veren vatandaşların ihbarı sonucu bir cesedin ırmaktan çıkarıldığını ifade etti. İhbarın alındığında bölgeye yakın bir yerde kurtarma ekiplerinin çalışma yaptığını vurgulayan Vali Ayyıldız, kurtarma çalışmasını şöyle anlattı:
"Arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Derenin içerisinde arama kurtarma ekipleri, dışarıdan vatandaşlarımızla birlikte 24 esasına göre çalışmalarımız sürüyor. Bölgede çalışma yapan kurtarma ekipleri, çalışmaları esnasında dipte hareketlenme olduğunu söyledi. Bu hareketlenme ve sıcak havalar nedeniyle naaşın su yüzüne çıkmasına sebep olduğunu tahmin ediyoruz. Vatandaşlar tarafından suda görülmüş. Hemen yakındaki kurtarma ekibi, apar topar, ihbarın olduğu bölgeye yönelip, naaşı bir an önce
yakalamaya çalışmış. Ve naaşa ulaşılıp, hastaneye kaldırıldı."

BULUNAN SON CESET, UMUTLARI ARTTIRDI
Cesedin 66 yaşındaki Ali Rıza Kaya'ya ait olduğunu doğrulayan Vali Ayyıldız, Kaya'nın cenazesinin yakınlarına teslim işinin sürdüğünü ifade etti. Arama ve kurtarma çalışmalarının yapılmadığı yönündeki eleştirilere de cevap veren Vali Ayyıldız, havaların ısınması nedeniyle cesetlerin suyun yüzeyine vurması ihtimali nedeniyle çalışmaların daha da arttırıldığını kaydetti. Çalışmaların yapıldığı bölgede inceleme yaptığını da belirten Vali Ayyıldız, çalışma yapan ekiplerin yetkililerinden aldığı bilgileri ise
şöyle anlattı:
"Kalan vatandaşlarımızın kendilerine ulaşması noktasında, çalışmalarına yön vermek, hem de yerinde görmek anlamında, alanda inceleme yaptık. Oradakiler, naaşların her an su yüzüne çıkabileceğini beyan ettiler. Dolayısıyla arama kurtarma çalışmalarının daha dikkatli ve özenli yapılacağını belirttiler. Artık su yüzünde gözükebileceğini göz önüne alarak, muhtemel yerlere gerekli tedbirleri aldık. Aydınlatmaları yapıyor ve nöbetçileri arttırıyoruz."

ELEŞTİRİLERE CEVAP
Kaya'nın cenazesinin teselli olduğunu ifade eden Vali Ayyıldız, çalışmaların ise kayıpların tamamının bulunmadığı sürece durmasının mümkün olmayacağını ifade etti. Ayyıldız, "İnşallah en kısa zamanda kalan diğer vatandaşlarımızın naşına ulaşarak acımızı teselli edeciğimize inanıyorum. Tekrar, Çaycumamızın, körü faciasında yakınını yitirenlere, tüm bölgemiz insanına başı sağolsun diliyorum.. En son kişi bulunana kadar bu çalışmalar devam edecek. Kaybolan tüm vatandaşlara ulaşmaya çalışacağız" dedi.
Ayyıldız, açıklamasının sonunda ise arama çalışmalarına katılan vatandaşlardan, arama kurtarma yapan ekiplere, Çaycuma Kaymakam Hasan Yaman'dan sivil savunma ve belediye itfaiye ile zabıta ekiplerine kadar herkese gayret ve çabaları nedeniyle teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem