Vali Mutlu'dan önemli açıklama

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu:Dövizlerin, flamaların, resimlerin kaldırılması maksadıyla emniyet tarafından bir çalışma maksadıyla bir çalışma başlatılmış ve bu çalışma yürütülürken kamuoyuyla paylaşılmıştır. Sabah yapmış olduğumuz açıklamalarda Atat

Vali Mutlu'dan önemli açıklama
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu:Dövizlerin, flamaların, resimlerin kaldırılması maksadıyla emniyet tarafından bir çalışma maksadıyla bir çalışma başlatılmış ve bu çalışma yürütülürken kamuoyuyla paylaşılmıştır. Sabah yapmış olduğumuz açıklamalarda Atatürk anıtımız ve Atatürk Kültür Merkezimizdeki kötü tablonun ortad an kaldırılmasına yönelik olduğu ifade edilmiş, Gezi Parkı başta olmak üere herhangi bir müdahalede bulunmayacağımız toplumumuza deklare edilmiştir. Bu hususlar deklare edilmeye devam edilmiştir ve buna hassasiyetle özen gösterilmiştir.
 
Gezi Parkı'na hiçbir şekilde müdahalemiz olmayacağını paylaştık. Keza Taksim alanımızla ilgili olarak da aynı değerlendirmeleri yaptık. Değerli İstanbullular'ın bu alanda bizim yapmış olduğumuz çalışmaları destekleyici yaklaşımları ve bizi marjinal gruplarla başbaşa bırakarak orada bir mücadelenin yaşanmış olduğunu hep birlikte mücadele ettik. Atatürk Anıtı ve Atatürk Kültür Merkezi'ndeki marjinal pankartlar indirildi. Gezi Parkı'na hiçbir şekilde müdahale edilmedi. Saat 19.00'da Taksim'de gösteri yapılması için saygıdeğer İstanbullular'a alan bırakıldı. AKM önünde konuşlandık. Alanda sayıları 30-35 bin civarında olan katılımcılarla birlikte marjinal grupların, halkımız alanda dururken AKM'deki polisimize yönelik çok yoğun farklı materyallerle saldırısına şahit olduk.
 
Bu saldırı akabinde Emniyet mensuplarının yaptıkları müdahale sonucu marjinal gruplar alandan uzaklaştırıldı. Bu konuyla ilgili yapmış olduğum açıklamada değerli halkımızdan ricalarım olacak. Bizleri meydanda polisle çatışmak üzere ısrarlı bir şekilde saldırılarını sürdüren marjinal gruplarla mücadelede desteklenmesi noktasında yardımlarını talep ettim. Şu anda Taksim alanında bulunan farklı fraksiyonlara ait marjinal gruplarla emniyet güçlerimiz arasında bir çatışma ortamı mevcuttur ve bunun kontrol altına alınması için kararlı ve dirayetli mücadelemizi sürdürmektedir. Kendilerine bütün gün boyunca devam eden yoğun mesailerinden dolayı teşekkür ediyorum.
 
Gezi Parkı'nın kışkırtılarak bir çatışma alanı haline getirilmesi için yapılan ajitasyonlara girmeyen gençlerimize teşekkür ediyorum. Arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bu akşam Taksim alanından ayrılan sevgili İstanbullulara ve halkımıza teşekkür ediyorum. Bu akşam Taksim Meydanı'nda Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin ve manevi şahsiyetinin bulunduğu alanda devletimizin ve milletimizin sarsılmaz gücü emniyet güçlerimiz tarafından kararlılıkla marjinal grupları üzerinde gösterilecektir. 
 
15 gündür Taksim alanını halkımıza açmış olan devlet irademizin bugünkü tecellisi anlamında güvenliğin tam olarak sağlanacağı sürece kadar marjinal gruplar dışında sevgili İstanbullu halkımızın bulunmamasını bir kez daha rica ediyorum. Taksim alanının marjinal gruplardan enterne edilinceye kadar halkımızdan rica ediyorum. Gece ve gündüz alınacak tedbirlerle emniyet güçlerimize herkesin yardımını rica ediyorum. Bundan sonra uygulayacağımız tedbirleri halkımızın gözü önünde, sosyal medyanın gözü önünde ve hukuki çerçevede sürdürmeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem