Vali Mutlu neler söyledi?

 Mutlu ayrıca, "Sendikalara Kazlıçeşme başta olmak üzere bir başka yerde mitingin yapılmasını teklif ettik." dedi. Vali Mutlu bunun yanısıra emniyet güçlerinin 1 Mayıs'ta Taksim'de hazır bulunacağını ve gerekirse müdahale edileceğini söyledi.  Vali Hüseyi

Vali Mutlu neler söyledi?

 

Mutlu ayrıca, "Sendikalara Kazlıçeşme başta olmak üzere bir başka yerde mitingin yapılmasını teklif ettik." dedi. Vali Mutlu bunun yanısıra emniyet güçlerinin 1 Mayıs'ta Taksim'de hazır bulunacağını ve gerekirse müdahale edileceğini söyledi.
 
 
Vali Hüseyin Avni Mutlu 1 Mayıs'ta yapılacak kutlamaların yeri ile ilgili şunları söyledi;
 
Bir başka meydanda bu mitingin yapılması, Taksim meydanında çelenk sunulması ve kazancı yokuşu'nda anma konusunda kendilerine görüşlerimiz iletildi.
 
Geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığımız toplantıda da aynı önerileri paylaşmıştık.
 
Bugünkü toplantıda gördük ki olumsuz pek çok şartlara rağmen Taksim'de yapılması yönündeki değerlendirmelerinde, farklı bir yaklaşım içinde bulunmadıkları, yani başka bir meydanda miting yapmayacaklarını, çelenk sunma ve anma seremonisini gerçekleştirmeyeceklerini ve farklı bir kutlama yapacaklarını ifade ettiler.
 
Biz de kendileriyle değerlendirmelerimizi paylaştık. 1 Mayıs'ta böyle bir mitinge müsaade edemeyeceğimizi açıklamış olduk.
 
Riskli ve sıkıntılı olacağını değerlendiriyoruz. Bu yaklaşıma müsaade etmemizin hukuken izin veremeyeceğimizi da ifade ettik. Hukuki olarak böyle bir alanda miting tertib edilmesi mümkün gözükmemektedir.
 
Bunu kamuoyumuzla, değerli emekçilerimizle özellikle paylaşmak istiyorum.
 
Farklı bir gerekli cevabı vereceğiz. Bugünün İstanbul'umuzda huzur ortamında kutlanmasını istiyoruz. Bu manada müracaatlarını bekliyoruz. Bugün hukuken müsaade edilmesi mümkün olmayan bir yerde miting yapma arzusu olursa bu hukuki değildir.
 
Elbette tedbirler alınacaktır. Alınacak olan bu tedbirlere herkesin güvenlik güçlerine yardımcı olmaları en büyük dileğimizdir.
 
Şundan eminiz ki bugün Taksim meydanındaki mevcut şartlar nedeniyle burada miting yapmanın aklı selimle bağdaşabilecek bir tavır olduğunu söylemek doğru değildir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem