Vali ile Komutanın ceset kavgası

Öldürülen üç PKK'lının Irak tarafında kaldığı duyulunca ortalık karıştı. Vali ile komutanın birbirine girdiği iddia edildi.Şırnak sınırında geçen hafta 12 PKK'lının öldürülmesinin ardından yaşanan gerginlikle ilgili bölgeden çarpıcı bilgiler ortaya çıktı.

Vali ile Komutanın ceset kavgası

Öldürülen üç PKK'lının Irak tarafında kaldığı duyulunca ortalık karıştı. Vali ile komutanın birbirine girdiği iddia edildi.

Şırnak sınırında geçen hafta 12 PKK'lının öldürülmesinin ardından yaşanan gerginlikle ilgili bölgeden çarpıcı bilgiler ortaya çıktı. 23. Sınır Tümen Komutanı Mustafa Bakıcı'nın, Şırnak Valisi Vahdettin Özkan'la karşı karşıya geldiği ve "Teröristler devletin gücünü görmeli" diyerek cesetlerin Türkiye'ye getirilmesine karşı çıktığı öne sürüldü.

Vali Özkan ile Bakıcı arasındaki görüş ayrılığı üç gün önce, iki operasyonda öldürülen 12 PKK'lının cesetleriyle ilgili tartışmada günyüzüne çıktı. Özkan'ın "Devletin şefkatli elini göstermeliyiz" diyerek Bakıcı'nın uygulamalarını eleştirdiği, Bakıcı'nın ise "Teröristler devletin gücünü görmeli" diyerek bölgedeki gerginliği yükselttiği iddia edildi. Twitter'da konuyla ilgili dün yayınladığı mesajda "Hükümet yoktu, inisiyatifsizdi. Vali, kaymakam çırpındı, orada bulunarak yeni ölümleri önledik" diyen BDP milletvekili Hasip Kaplan'ın sözleri de iddiaları destekledi.

İlk gerginlik aynı çatışmada öldürülen yedi PKK'lıdan dördünün cenazesi asker tarafından alınırken, üçünün sınırda bırakılması nedeniyle başladı. Tümgeneral Mustafa Bakıcı'nın emriyle üç teröristin cenazesi 'kritik yerde bulundukları' gerekçesiyle bırakıldı. İddiaya göre, Şırnak ve civarı illerdeki BDP teşkilatlarına telefon edilerek, "Leşlerinizi gelin alın" denildi. Cenazelerin getirilmemesi BDP'lilerin yoğun tepkisiyle karşılandı ve bölge karıştı.

PKK'lıların cenazeleri, otopsi için genellikle Diyarbakır ve Malatya'ya gönderiliyor. Bu olayda da Şırnak Başsavcısı, çatışma bölgesinden alınan dört cenazenin taşınabilmesi için bir askeri helikopter istedi.

Ancak iddiaya karşı üst düzey askeri yetkililer direndi. Ve Türkiye tarihinde bir ilk yaşandı, yüzlerce kişi sınırı aşıp Irak tarafına geçti ve cenazeleri aldı. Bazı askeri yetkililerin cenazesini almaya giden vatandaşlara yönelik güç kullanma girişimlerine de mülki amirlerin engel olduğu iddialar arasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem