Vali Hülya Avşar'ı yalanladı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi ParkI'na yönelik bir müdahale olacak mı sorusuna cevap verdi. Mutlu ayrıca cep telefonu numarasını da paylaştı...Vali Mutlu şunları söyledi:"Özeleştirimiz hatasız kul olmaz. Dolayısıyla her işte daha iyisi y

Vali Hülya Avşar'ı yalanladı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim Gezi ParkI'na yönelik bir müdahale olacak mı sorusuna cevap verdi. Mutlu ayrıca cep telefonu numarasını da paylaştı...

Vali Mutlu şunları söyledi:

"Özeleştirimiz hatasız kul olmaz. Dolayısıyla her işte daha iyisi yapılabilir mi diye kendinize sorarsanız hangi mevkide olursanız olun. Bir baba olarak sorarsınız çocuklarımı iyi yetiştirdim mi? Her günümüzü eleştiriyoruz. Son günlerde yaşamış olduğumuz tabloya bakınca özeleştiri yapmamak mümkün değil. Doğru olan eksik olan yanlış olan her şeyi görüyorsunuz.

Kendi payınıza başkasının payına kim nerede hangi miktarda yanlışlar içinde oldu baktığınız vakit böyle bir tabloyu elbette yapıyorsunuz. Ama burada kendi şahsıma düşen kısmı ile bir özeleştiri yapmam gerekiyor ve bende yapıyorum onu ilerleyen zamanlarda konuşuruz."

ŞU AN İÇİN MÜDAHALE KARARI YOK

Başbakan Erdoğan'la görüşen Hülya Avşar'ın "Başbakan’dan maalesef 24 saat içinde müdahale izlenimi aldım. Bekleyemez misiniz? dedim. Bana 1-2 örnek verdi. Onlar da doğruydu" açıklamalarına da değinen Vali Mutlu şunları söyledi:

"Bize bir irade veya iletilmiş bir şey yok. Bizimde böyle bir planlamamız şu anda yok. Ancak müdahaleyi gerektirecek sıkıntılı bir pozisyonda var. Sayın başbakanımızın böyle bir şeyi hissettim gibi Hülya hanımın ağzından yapılan açıklama toplumda ne şekilde algılanır bilemiyorum. Dolayısıyla bu hanımefendinin kendi iç değerlendirmesi olabilir.

Yönetim adına böyle bir şey geliyor diye kimsenin düşünmemesi gerekir en doğru bilgi bizdedir. Böyle bir müdahalenin şu an için söz konusu olmadığını belirteyim. Ama ileriye dönük hiçbir zaman müdahale edilmeyeceği anlamına gelmiyor bu. Böyle bir şeyi yaparsak o müdahalenin nasıl yapılacağını zaten bir şekilde de biz paylaşırız. Hiç kimsenin haberi olmadan gideriz gereğini yaparız gibi kimsenin kaygılanmasına gerek yok. Biz kamuoyunu bilgilendirerek paylaşımı konusunda bir takım çalışmalarımız olacaktır. Hiç kimse sabahın köründe emniyet gene gelip bizi çadırlarımızdan atacak gibi bir beklenti içinde olmasına gerek yok. Hanımefendi de ben böyle hissettim dedi zaten.

GEZİ PARKI'NA GİRİLMEDİ

Kesinlikle girilmedi. Bazı gaz bombaları düşmüş olabilir, kokusu ulaşabilir çünkü çatışma ortamıydı. Girseydi zaten fotoğrafları herkes Twitter'dan paylaşırdı zaten. Radikal gruplar bombaları atıp park içine de attı. ama isteseydik girerdik. Şu an bile. Girersek eğer provokasyonlar olabilir. Önce kendileri yaktı sonra da bazı belediye çalışanları yaktı. Buna benzer provokasyonlar olabilir" dedi.

Marjinal gruplar Gezi'de de var

Vali Mutlu şöyle devam etti:

"Bu tür operasyonlarda ilde yönetim evet burayı bu gece boşaltacağız karar verdik mi polis uygular. Böyle bir şeyin kararı yöneticileri de bellidir. Orada gezi parkında ağaçları önde tutmak suretiyle oluşturulmuş bir grup var ama bu grubun içinde amacı kesinlikle çevre ile ilgili mesele olmayan ve bunu kullanarak sıkıntılı bir tablo yaratmaya çalışan ve gezi parkını da kendi amaçları için kullanan marjinal gruplar var dolayısıyla bunlara müdahale edilmesi gerekir. Bu İstanbul’da her gün yapılan müdahalelerin bir parçasıdır. Sertlik konusunda bunu zaten devletimizin teftiş birimleri inceliyor. Sert miydi doğru mu yanlış mı oldu ne ders çıkarılması gerekir hepsi incelenecek. Dolayısıyla benim söyleyebileceğim çok fazla bir şey yok. Ama devletin güvenlik gücü hiçbir zaman aşırı güç kullanmak suretiyle halkına eziyet etmek istemez.

POLİS KARŞI YIPRATMA VAR

Emniyetinde güvenlik algısının bozulması ve şiddet yanlısı bir devlet gücü gibi gösterilmesi yapmış olduğu görevlerde elini kolunu bağlamaya yönelik bir psikolojik harekattır. Bunu da marjinal gruplar özellikle medya ve sosyal medya üzerinden sürekli işliyorlar. Kişisel bir takım yanlış görüntüler vardır kişilere sıkılmış olan göz göre göre yapılmış olan bir takım bireysel hatalar vardır. Bunlarla ilgili zaten gerekli işlemler yapılacak. Ama bunun ötesinde genel olarak şöyle davranıldı bu bir algı. Metro istasyonlarına varıncaya karda gaz bombası atıldı deniyor ama bunları alıp istasyonun içine atanların radikal grup üyeleri olduğu ortada. Belinde silah elinde telsiz molotof atan şahısların polis provokatörü olduğuna dair sosyal medyada ve medyada da bir takım bilgiler dolaştı. Ben bir saat içinde şahıs yakalandı ve bunun SDP’li olduğuna dair bilgileri verdim. Dolayısıyla polisin yapmış olduğu işlerde yıpratılmasına yönelikte bir psikolojik algı yaratma hareketi marjinal grupların yapmış olduğu bir çalışmadır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler