Uzmanlardan işverenlere uyarı

Uzmanlar, iş ilanlarının hazırlanmasında yapılan yanlışların işverenlerin aradığı yeteneği kaçırmalarına sebep olabildiğini belirtti. İş arayanların ilanlarda birçok farklı yetkinliğin bir arada olmasından şikayet ettiklerini belirten isbul.net Yönetim Ku

Uzmanlardan işverenlere uyarı

Uzmanlar, iş ilanlarının hazırlanmasında yapılan yanlışların işverenlerin aradığı yeteneği kaçırmalarına sebep olabildiğini belirtti.

İş arayanların ilanlarda birçok farklı yetkinliğin bir arada olmasından şikayet ettiklerini belirten isbul.net Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gezer, özellikle bilişim alanındaki iş ilanlarında aranan özellikler fazla abartılı olabildiğini söyledi. 2-3 farklı kişiye dağıtılması gereken iş yükünün gerektirdiği özellikler tek bir kişide aranabildiğini bildiren Gezer, "Farklı yazılım yetkinliklerine ek olarak grafik tasarım ve sosyal medya yönetimini de kapsayan iş tanımlarının yer aldığı ilanlar azımsanmayacak kadar fazla" dedi.

İş ilanlarında aradığı özelliklere değinen Ömer Gezer, her bireyin yetkin olabileceği işlerin sayısının sınırlı olduğunun altını çizerek, "Çok sayıda farklı yetkinlikleri tek ilanda gören adaylar bu ilanlara başvurmaktan çekinebiliyor. Bu da işverenlerin aradığı yeteneği kaçırmalarına sebep olabiliyor" şeklinde konuştu.

Ömer Gezer ayrıca eleman arayan İK yöneticileri ve işverenlere bazı tavsiyelerde bulunarak, "Günümüzde çok farklı meslekler var. Görev tanımları da firmalara göre değişebiliyor. Doğal olarak İK yöneticisi ve işverenler aranılan pozisyonun gerektirdiği yetkinliklerin neler olduğuna tam olarak hakim olamayabilirler. Bu durumda ilgili birimde çalışan başka birinden destek almaları gerekir. Böylece ideal bir iş ilanı hazırlayarak doğru elemana daha kolay ulaşabilirler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler