Uzman jandarma devri bitiyor...

2002'den beri 771 sözleşmeli subay istihdam eden Jandarma Genel Komutanlığı, yapısal değişikliğe gidiyor. 8 bin 400 uzman erbaşın görev yaptığı teşkilatta, personel yapısı uzmanlaştırılacak. Jandarma personelinin eğitim seviyesinin asgari ön lisans düzeyi

Uzman jandarma devri bitiyor...

2002'den beri 771 sözleşmeli subay istihdam eden Jandarma Genel Komutanlığı, yapısal değişikliğe gidiyor. 8 bin 400 uzman erbaşın görev yaptığı teşkilatta, personel yapısı uzmanlaştırılacak. Jandarma personelinin eğitim seviyesinin asgari ön lisans düzeyine yükseltilmesi hedefleniyor. Bu amaçla yürütülen çalışmalarda bugüne kadar 19 bin 250 personelin eğitimi tamamlandı.

ASTSUBAY OLACAKLAR

Jandarma Genel Komutanlığı, Bologna Süreci'ne uyum ve personelinin görev etkinliğinin artırılması için eylem planı hazırladı. Uyum sürecinin ana hatları şöyle çizildi:

- Uzman jandarma kadrolarının tamamı yıllara yayılarak bir plan dahilinde astsubaya dönüştürülecek.

- Uzman Jandarma Öğrenci Alay Komutanlığı kapatılacak.

- Bu yıl ve müteakip yıllarda uzman jandarma temin edilmeyecek. Buna bağlı yıllık astsubay yetiştirme oranları kademeli biçimde yükseltilecek.

DERS PROGRAMI

- Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu bünyesindeki akademik personel kadroları ile okutulacak dersler yeniden düzenlenecek.

- Akademik kadrolarda istihdam edilmek üzere 2012-2013 eğitim/öğretim yılında, yurtdışı ve yurtiçinde 53 personel lisansüstü eğitim yapmak üzere görevlendirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler