’’Üzerimize et parçaları yağmaya başladı’’

Ankara'daki mitinge katılan CHP İlçe eski yöneticisi Turgut Şen, "Patlama sesini duyup sırtımı döndüğümde çok büyük bir alev topu gördüm. İkinci bir patlama oldu ve yine bir alev topu. Üzerimize et parçaları yağmaya başladı" dedi.CHP İlçe Teşkilatı, Ankar

’’Üzerimize et parçaları yağmaya başladı’’

Ankara'daki mitinge katılan CHP İlçe eski yöneticisi Turgut Şen, "Patlama sesini duyup sırtımı döndüğümde çok büyük bir alev topu gördüm. İkinci bir patlama oldu ve yine bir alev topu. Üzerimize et parçaları yağmaya başladı" dedi.

CHP İlçe Teşkilatı, Ankara'da yaşanan patlamanın ardından dün bir basın toplantısı düzenledi. CHP İlçe Başkanı Engin Başar ve yönetim kurulunun yanı sıra toplantıta miting için Ankara'ya giderek olaya şahitlik eden CHP İnegöl İlçe eski başkanları İbrahim Kama, İrfan Kazanç, ve eski yöneticisi Turgut Şen'de toplantıya katılarak patlama esnasında yaşadıklarını anlattılar.

ÜZERİMİZE ET PARÇALARI YAĞDI

Olay esnasında alanda bulunan CHP İnegöl İlçe teşkilatı eski yöneticisi Turgut Şen, "Cuma akşamı Bursa'dan gelen arkadaşlarla otobüslere bindik. 13 otobüs aynı anda hareket etti. STK'ların düzenlediği otobüslerdi bunlar. Ertesi gün saat 10.00'da yürüyüş başlayacaktı, 12.00'da yürüyerek Sıhhiye Cebeci miting alanına gidilecekti ve 2 saatlik bir miting düzenlenecekti. Saat 09.35 sıralarında otobüslerden indik. Ankara Garı'nda saat 09.45'te yerimizi aldık. Kortejler gayet düzenliydi, CHP yönlendiriyordu. Makine Mühendisleri Bursa Şubesi'nin, DİSK'in, KESK'in, Sağlık Emekçileri Sendikası'nın, Halk Evi'nin, HDP'nin kortejleri çok düzenliydi. Biz Makine Mühendisleri Bursa Şubesi kortejindeydik. Saat 10.00 sıralarında yürüyüş güzergahı düzenlendi ve yürüyüşe başlanacaktı. Saat 10.04'te çok büyük bir patlama oldu. Ardından 2 saniye sonra bir büyük patlama daha oldu. İnegöl'den ben, İrfan Kazanç, İbrahim Kama, Sedat Sevim katıldık. Hatta Özge bana telefon açtı, onu gelecek diye bekledik fakat gelemedi. Özge gelseydi belki şu anda aramızda olmayacaktı. Halay çekilen yerde bomba patladı. Herhalde Özge de halay çekilen yerde olacaktı. Ölen arkadaşlarımız içerisinde gençlerin çoğunlukta olmasının sebebi buydu. Patlama sesini duyup sırtımı döndüğümde çok büyük bir alev topu gördüm. İkinci bir patlama oldu ve yine bir alev topu… Üzerimize et parçaları yağmaya başladı. Patlamaya uzaklığımız 60 metreydi. Çok büyük insan kalabalığı olmamış olsaydı o patlamadan biz de etkilenirdik. İnsanların kalabalık olmasından dolayı kurtulduk. Biz üçüncü, dördüncü bombayı beklemeye başladık. Bu arada ambulanslar gelip gelmeye başladı. Biz yine birbirimizi kaybetmeden organize bir şekilde Numune Hastanesine doğru yürümeye başladık. Devamlı ambulanslar gidip geldi. 3,5 saat tepemizde polis helikopterleri, alanda ambulanslar ve özel arabalar yaralı taşıdılar. Katledilen arkadaşlarımızla hiç uğraşılmadı. Vefat eden arkadaşlarımız pankartlarla örtüldü. Bir baba pankartları kaldırarak yakınını arıyordu. İnegöl'den hayatını kaybeden 2 arkadaş var. 2'si de Huzur Mahallesi'nden. Birisinin ismi Ramazan Çalışkan, diğeri de Gazi Üniversitesi'nden bir öğrenciydi" diye konuştu.

’’Üzerimize et parçaları yağmaya başladı’’

’’Üzerimize et parçaları yağmaya başladı’’

’’Üzerimize et parçaları yağmaya başladı’’

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler