Uzay asansörünün patenti alındı

Uzay yolculuklarını kolaylaştırmak için bir süredir çalışmalar yürüten 'Thoth Technology' isimli firma, roket kullanımını azaltacak yeni bir yöntem için düğmeye bastı. UZAY ASANSÖRÜ Kanada merkezli şirketin roket kullanımını azaltması ve bu sayede uzun va

Uzay asansörünün patenti alındı

Uzay yolculuklarını kolaylaştırmak için bir süredir çalışmalar yürüten 'Thoth Technology' isimli firma, roket kullanımını azaltacak yeni bir yöntem için düğmeye bastı.

UZAY ASANSÖRÜ

Kanada merkezli şirketin roket kullanımını azaltması ve bu sayede uzun vadede uzay seyahati için harcanan giderlerin düşürülmesine neden olacak projesi için uzay asansörünün ilk patentini aldı.

ASTRONOTLAR KULENİN TEPESİNE ÇIKACAK

Konuyla ilgili resmi açıklama yayınlayan firma, projenin hayata geçmesinin ardından 20 km uzunluğundaki asansör yardımıyla astronotların kulenin tepesine çıkacağını burada bekleyen araçlar ile kısa sürede yörüngeye ulaştırılacağının altını çiziyor.

YAKIT MİKTARINI YÜZDE 30 AZALTACAK

Uzay seyahatlerinde harcanan yakıt miktarını yaklaşık yüzde 30 civarında azaltacak proje hakkında konuşan şirketin CEO'su Caroline Roberts, 'uzay asansörü 'nün uzay taşımacılığında ciddi adımalar atan SpaceX'in yeniden kullanılabilir roket projesinden daha kullanışlı olacağı iddiasında.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Gündem